söndag, december 01, 2013

Julgran & Julbord

Det har verkligen varit en fullspäckad dag, från det jag gick upp vid 8 imorse tills för en liten stund sen. Jag drog igång med att städa nästan direkt, dammsög, torkade golven, skakade mattor och sånt skoj. Bytte även fodral på kuddarna i soffan till lite mer juliga och vintriga.


I tv-rummet har vi typ Skandinavisk Country-stil. Fårfällar i soffan, horn på väggen, möblerna är gamla i trä och färgerna för i grått, naturvitt, beiget, brunt.. Och så har jag piffat till det med den rödrandiga kudden nu i juletider.


Väggarna måste fixas och en dörr ska öppnas upp till höger om soffan. Projekt projekt..

När jag städat gick Kalle ut och tog en gran och jag bakade en kaka till kvällen och sen stack jag ut på dagens spring. Idag sprang jag till mördarbackarna som inte är så mordiska längre även om de drar ner tempot betydligt. Hittade lite nya skogsvägar att springa på och totalt slutade rundan på 7.3 kilometer i... Jag tror det blev 5.50-tempo.

In och hoppa i duschen för att sen klä granen och den blev så fin så fin. Små lampor, gammaldags och kitschiga kulor och det mesta i silver, glitter och vitt.


På kvällen kom Emma, Morgan och Rocky och jag gjorde ett litet julbord som vi festade loss på. Inget stort eller märkvärdigt men tillräckligt för att jag fortfarande är sjukt mätt. Köttbullar, potatis, prinskorv, rödbetssallad, sill, omelett med räkstuvning och tunnbrödssnittar med kallrökt lax. Omeletten och rullarna var nya recept och blev så goda! De kommer absolut få vara med på julbordet på julafton. Till efterrätt blev det vit chokladkladdkaka med saffran och lingongrädde och det var också väldigt gott.

En supertrevlig kväll med gott vin, fint sällskap och busiga barn. Och jag fick en yogamatta av Emma! Nu slipper jag ligga på en trasmatta som knölar sig under mig, tusen tusen tack!

Nu är jag dödstrött och supermätt och ligger i sängen och hoppas på en god natts sömn och att barnen tar sovmorgon imorgon!


Första klapparna inslagna!

2 kommentarer:

Julia sa...

åhh så mysigt!!

Emma sa...

Tack för en väldigt trevlig kväll! Nästa gång vi ses har Rocky kanske blivit snäll... Kram