torsdag, november 21, 2013

Hitta anledningar istället för att hitta på ursäkter

Det är många som frågar hur jag motiverar mig att att springa så pass mycket. Jag försöker ju att aldrig strunta i ett pass även om det är regnigt, kallt, varmt, jag är trött och så vidare. Jag älskar att springa men det är inte alltid som jag är så sugen på att ta mig ut och det är då det gäller att ta till små knep. Som idag till exempel, grått och trist ute, barnen ska lämnas på förskolan och sen är det lätt att man inte vill ge sig ut mer. Men då är knepet att byta om till springkläder och eftersom Nemo cyklar kan jag sätta Leon i vagnen och sen springa till förskolan. Sen lämnar jag vagnen där och fortsätter att ta en tur när jag ändå är ombytt och ute.

Ett annat knep är att tänka på hur fantastiskt bra man mår efteråt. Det är få saker som slår känslan av ett bra löppass. Och istället för att skjuta upp passet till imorgon så tänker jag: Om jag springer idag så slipper jag ju tänka på det imorgon. Eller så kanske man inte har möjlighet att springa dagen efter och då gäller det ju att passa på!

Andra saker som kan få mig att komma ut fast jag inte är sugen kan vara ett nytt plagg att testa. Eller ett par nya låtar i springlistan på Spotify, eller senaste avsnittet av favoritpodden. Det gäller helt enkelt att hitta anledningar till att ta sig ut istället för ursäkter för att slippa.


Idag var jag riktigt springsugen och sprang och lämnade på förskolan och sen vidare. Reatightsen och tröjan från Stadium invigdes idag och med Hannah & Amandas podcast i öronen fick jag feeling och det som var tänkt att bli en 7 kilometersrunda slutade på en mil.

1 kommentar:

äppelblomman sa...

Åh va härligt de låter! Du är grym!
Kram K