torsdag, november 28, 2013

Jonna frågade:

Är det någon du vill rekommendera Linneá? Har själv letat lite här i Malmö efter någon som skulle kunna hjälpa just mot skador och inflammationer som jag fått utav löpning. Och kan dessvärre inte längre springa ens en liten runda innan det blir till att halta hemåt igen, känns inge kul alls för en 25åring att känna sig som en skröplig tant!

Jag googlade massor på benhinneinflammation och ont i benhinnorna när jag började få ont. Överallt stod det att vila var det enda som hjälpte och vila var ju det sista jag ville. Plus att även om jag vilade så kom det ju tillbaka. Droppen kom i våras när jag fick avbryta ett intervallpass och halta hem för att jag hade så jävla ont. Då googlade jag på sjukgymnast, Veberöd och ringde den första bästa jag hittade vilket visade sig vara en lyckoträff.

Jag var inställd på att få höra: Det är inget att göra något åt, bara att vila. Istället sa kvinnan i telefonen: Kom hit imorgon så ska jag hjälpa dig! Jag blev helt paff men väldigt glad och åkte dit dagen därpå. Kvinnan jag mötte var jättehärlig och vi gick igenom lite information innan jag fick min första akupunkturbehandling. Jag måste erkänna att jag var skeptisk och inte riktigt trodde att lite nålar skulle hjälpa och efter första behandlingen kände jag inte direkt någon skillnad.

Jag var inbokad nästa vecka igen men så blev Leon sjuk så det dröjde ytterligare en vecka innan jag fick nästa tid. Då körde vi på intensivt och jag behandlades måndag, onsdag och fredag och sen dess är mina ben helt bra. I samma veva började jag använda Ormsalva och jag tror att det också har hjälpt mycket.

Jag kan absolut rekommendera Alexandra som jag gick till och hon hade erfarenhet av just löpare eftersom hennes son sprang mycket och hon hjälpt honom. Jag har aldrig gått till någon annan så jag har inget att jämföra med men det var värt varenda krona och mig kunde hon hjälpa. 200 kronor per behandling kostade det och jag drog av det mesta på jobbets friskvårdsbidrag.

Alexandra Vokan Sköld heter kvinnan jag gick till och hon är diplomerad sjukgymnast, akupunktör samt qigonginstruktör. Hon finns i Silvåkra och har telefonnummer 046-860 19 om du Jonna vill kontakta henne.

Jag tror att jag ska ringa henne nu och tacka!




2 kommentarer:

Jonna sa...

Jätte mycket tack :)

Linnéa sa...

Jonna: hoppas du hittar det du söker. :)