onsdag, oktober 16, 2013

Lovely långpass

Idag hade jag ett långpass inplanerat och när jag kom upp imorse var det 5,5 minusgrader! What the fuck, jag har ju inga kläder med mig för vinterspring. Drack en proteinshake, åt frukost efter någon timme och lät den smälta i ett par timmar innan det var dags att ge sig ut. Då var det fortfarande en minusgrad och jag frös när jag kom ut men det visade sig sen bli perfekt springtemperatur eftersom solen sken. Jag hade Annie med mig och jag vet inte hur jag fortsättningsvis ska kunna springa ett steg utan en hund. Vi gav oss av, över till norra sidan, upp mot kapellet och tog en tur i skogen runt Hälsospåret. Sen fortsatte vi på grusvägen mot Gävunda där jag har en runda som är bra att springa men när jag kom dit där jag skulle vika av stod det en skylt med Älgjakt pågår där. Såklart. Så vi fortsatte en bit efter grusvägen innan vi vände tillbaka samma väg. In i skogen, runt Hälsospåret och sen hemåt igen för att ta ett extra varv runt norra sidan innan vi stoppade klockan på gården.


15 kilometer i 5.28-tempo är jag mer än nöjd med och det känns jättebra med ett långpass nu när det snart är dags för Österlen lyser. Och vilket glädjepass sen, oj oj oj! Underbart väder, perfekt klädd, vacker natur, starka ben och bra flås. Bättre kan det knappast bli.


Fin liten svettfläck i ryggslutet...

Efter löputmaningen förra veckan hade jag ju lite ont på utsidan av vänster fot och kände av benhinnorna vilket kanske inte var så konstigt då det blev många snabba pass på asfalt. Och jag måste slå ett slag för Ormsalvan som Erika tipsade mig om i våras. Den är helt fantastisk och jag smörjer alltid benen med den efter träning. Kostar runt en hundralapp på Apoteket och den görs faktiskt i Mora vilket är lite extra kul.


Jag har smort benen extra mycket de här dagarna, även foten, och idag känner jag nada i benhinnorna eller foten. Så testa den, även om ni kanske inte har jätteont när ni springer för den kanske kan förebygga?

4 kommentarer:

Anonym sa...

HejLinnea! Jag ser det går hur bra som helst för dig med löpningen! Kul!
Ville fråga dig om cremen? Vad är det för något? Kan du berätta mer?
Tack!
kram

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Du är i Mora nu alltså? Kan jag ju nästan vinka till dej eftersom jag är i Siljansnäs :)

Måste testa sån salva! Är den bra på benhinnorna?

Linda sa...

Hejja hejja Linnéa! Du är grym:)

Linnéa sa...

Coyntha: hej! Ja det går bra faktiskt, det är så roligt! Ormsalva är ett luktfritt liniment med isolerande grafit. För massage av spända, stela muskler och leder. Används i förebyggande syfte eller i samband med fysisk aktivitet. Jag började använda salvan i våras och tycker verkligen att den funkar jättebra!

Charlotta Sofia: vad roligt, då är vi ju nästan grannar nu! ;) jag är i Kättbo utanför Mora! Jag använder salvan på benhinnorna och på mig funkar den! Testa!

Linda: tusen tack. :)