torsdag, oktober 10, 2013

Balansen?

Jag har börjat läsa några nya bloggar på sistone som alla handlar om löpning och som skrivs av "vanliga" människor. En som jag tycker jättemycket om är Charlotta Sofia springer och hon skrev nyligen om en sak jag själv funderar på, nämligen hur man skriver en blogg med mycket fokus på träning, hälsa och vilja att gå ner i vikt samtidigt som man är emot och avskyr vikt- och kroppshets.

Jag gick upp på vinden och hittade två gamla jackor som när de suttit som bäst suttit som korvskinn men nu när jag tog på mig dem så - TADAAAAA! Som gjutet! Och jag blev så jäkla glad för det om något är ju ett kvitto på att något hänt! Så ställde jag mig framför spegeln i jeans och linne och insåg att, herrejävlar, jag ser mig inte som tjock längre! Vilken insikt! Jag börjar ta mig fan få en figur! Jag har ,precis som Karolin skriver om, en lastbilschaffiskropp. Det vill säga liten rumpa, smala ben och allt fett sätter sig på överkroppen. Inte så snyggt och det är omöjligt att till exempel hitta byxor. Men nu har mycket av min mage försvunnit och en midja börjar skymta och jag är så jävla glad över det!

Men hur skriver jag om det utan att hetsa? Kan jag visa bilder utan att det blir negativt? Jag kommer göra det eftersom att jag är sjukt nöjd, och stolt, för jag har fan kämpat! Tränat och fokuserat på att äta rätt och nu har det gett resultat och jag vill kunna titta tillbaka på det.


Tyvärr lite mörk bakgrund men ena sidan syns iallafall.


Ja visst är det mage kvar men nu ser jag ut att bara vara gravid i typ vecka 14 istället för 20...


Och ett svart linne är ju snällt.

9 kommentarer:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Åh vad gullig du är! Tack för länken, blir så glad :-)

Ja, jag funderar väldigt mycket över det där, vad som är rätt och fel men nu har jag bestämt att jag har en linje och kör på den. Jag tycker både du och jag gör detta med viktnedgången på ett bra sätt ändå. Det vore ju dessutom märkligt att inte låtsas om den när man ägnar en del av sin vardag åt den, det kommer ju synas förr eller senare ändå.
Men ja, det är svårt. Jag vill ju inte att någon som är större ska uppleva att jag tycker att det inte duger eller kan vara fint.

Och det ÄR ju en grym känsla att komma i något som suttit illa (eller inte suttit alls) förut. Du är jättefin!

äppelblomman sa...

Fan va grym du är! Och de är det absoluta bästa att prova kläder som man inte kunnat haft innan. Egentligen borde man inte fokusera på den där vågen så jävla mycket som man gör, men gör det tyvärr ändå...:/
Du är sååå fin och du ser INTE ut att vara gravid!
Puss K

Amanda, Ida, Erik, Noa & Nina och Magnus sa...

HERREJÄVLAR! Skit bra jobbat!

Ninni sa...

Du har så snygga ben!! jag är så avis!!

Louise sa...

Klart som fan att du ska visa upp dig kvinna, så som du kämpat för din underbara figur! Great work. Och du om någon förtjänar det.
Så fortsätt kämpa och bjud gärna på fler bilder av dig själv, lilla fröken gorgeous!

Maja sa...

Hejja!de klart du ska "skryta" som kämpat så hårt! Om man tidigare levt ohälsosamt och sen börjar träna och tänka på vad man äter (på ett positivt) sätt är de väl klart de syns och de måste man ju få va stolt över!
Jag tycker också de är ett ständigt problem de där med att få va "normal" och "hälsosam" om man visar upp en vältränad kropp eller en "sund" viktnedgång så är man helt plötsligt vikt hetsare osv! Men ska man istället hålla på och hetsa på andra hållet då som vissa gör.. Jag har trivselkilon de gör mig inget! Jag äter ostbågar varje dag, och de gör jag om jag vill!!! Jag tycker på något vis de ger mer felaktiga signaler. Nej man behöver inte va pinnsmal men nej övervikt/trivselvikt/ständigt osunda matvanor ärr inte heller något att hylla. Jag tycker du är jätte inspirerande och önskar att jag också fått komma igång med löpträning. (Knän som strular...)

Jenny Shima sa...

Du är jättefin!
Det är verkligen en speciell känsla när man kommer i ett plagg som man inte har kunnat ha tidigare. Själv kände jag så i november förra året när jag fick på mig en tajt klänning i stl 36 i november året innan hade jag stl 42 och den klänningen satt väldigt trångt. Jag kan bara tacka mig själv, min träning och bra matvanor med långsiktiga mål som jag kan hålla:).
kram

Sara sa...

Heja dig!
Så grymt bra jobbat!!! Vi har ju läst om hur du har kämpat här i bloggen så det är bara KUL och PEPPANDE att få se bilder på din framgång :)

Linnéa sa...

Jag får tårar i ögonen när jag läser allt fint ni skriver!! Underbara ni!! <3