torsdag, oktober 10, 2013

Löputmaningen dag 4

Fjärde dagen av utmaningen och det känns jättebra, benen är inte alls trötta eller stumma. Jag märker stor skillnad på orken och känslan när jag springer och jag tror det finns två anledningar. Den första är att jag tappat lite i vikt och det gör det lättare för kroppen att hålla igång och återhämta sig. Sen så har jag tränat mer, både styrka och kondition, så jag har blivit både starkare och uthålligare. Det är häftigt att det kan göra så stor skillnad!

Dagens löpning då. Jag sprang till förskolan med Leon i vagnen och Nemo cyklade. När jag lämnat dem sprang jag till min "intervall-fyrkant" (en fyrkantig bana av asfalt där varje länga är cirka 100 meter) och tränade intervaller. Samma upplägg som sist: 3 * 200 meter, 3 * 400 meter och 2 * 600 meter. Tempot låg på ungefär 4.10 på de sex första intervallerna och 4.25 på de två sista. Jobbigt men givande. Sen sprang jag i lugn takt hem och landade på totalt 6 kilometer.



1 kommentar:

Anonym sa...

Jag önskar att jag fick till det där med intervaller. Tycker det är motigt, svårt och as trögt att göra själv. Jag ger liksom upp efter bara en intervall och lunkar på i mitt vanliga tempo istället.