lördag, september 14, 2013

Nyttigheter

Imorse kände jag mig lite experimentell och med inspiration av Lina (vars blogg jag precis börjat läsa) så bakade jag vad jag döpte till Chiabollar. Här kommer receptet:

10 urkärnade färska dadlar (jag hade bara strödadlar så jag använde det plis vatten för att få ihop "smeten".)
2 dl dinkelflingor (man kan även använda havregryn, gärna fiberberikade)
1 tsk chiafrön
1 tsk raw kakao
1 krm salt
Vaniljpulver
Flytande honung
Ev. Vatten om det blir för torrt.

Mixa ihop alla ingredienser väl. Forma bollar till önskad storlek och rulla i chiafrön eller kokos. Förvara i kyl eller frys.


Jag tycker faktiskt att de blev goda, men nästa gång ska jag nog försöka smaksätta lite mer. Smaken finns liksom där men kommer inte fram. Perfekt att ta till när suget sätter in och man vill hålla sig från socker.

Kalle är ju rolig. Han smakade och bara: Mmm, de var ju... goda. Lite torra. Inte så goda som vanliga chokladbollar.

Nej men så konstigt? Inget som INTE är proppat med socker och smör är väl lika gott som det som är onyttigt? Kalle är verkligen emot allt som heter fullkorn, chiafrön, rödbetor och typ broccolibiffar.

1 kommentar:

äppelblomman sa...

Tack för receptet! Dessa måste testas!
Kram K