lördag, september 28, 2013

Lördagen

Tråkigt med samma rubrik hela tiden när jag ska skriva om träningen. Inlägget får handla om lite mer än träning.

Jobbhelg för mig! Ställde klockan tidigt och klev upp medan resten av familjen snusade under sina varma täcken... Mmm då får pannbenet jobba som aldrig förr. Men ut kom jag, när solen precis gått upp och det var fyra grader och fortfarande frost i gräset.


Intervaller på schemat denna morgon. Jag har övergett backarna för ett tag nu och kör ett nytt upplägg där jag springer på en asfalterad bana som går i en fyrkant runt en plan. Det är ungefär 400 meter runt, varje sträcka är 100 meter. Mitt upplägg är 3*200 meter, 3*400 meter och 2*600 meter. De första intervallerna på 200 och 400 meter sprang jag i 4.10-tempo och de sista på 600 meter i 4.25-tempo. Fy helvete vad jobbigt det var!! Speciellt tidigt på morgonen så energin inte riktigt hittat in i kroppen. Men så skönt efteråt och det är ju effektivt. Med upp- och nerjogg slutade turen på 5,5 kilometer. När jag kom hem körde jag workout * 3: mage, rumpa och armar 'a 8 minuter, och så den vanliga plankan 3*55 sekunder. Bävar inför nästa vecka då jag lägger på fem sekunder så det blir 3*1 minut...

Duscha, fixa, åka till jobbet. Jobba, jobba, jobba, hem. Slutade lite tidigare idag igen och sitter nu med ett glas rött och lyssnar på Nancy Sinatra medan en trattkantarellsoppa puttrar på spisen. Hoppas på att få barnen i säng i tid så jag och Kalle kan få lite vuxentid för det var inte igår!


Hoppas ni har en fin lördagskväll!

4 kommentarer:

Amanda, Ida, Erik, Noa & Nina och Magnus sa...

Mycket ...MYCKET fin bild på dig.

Charlotta Sofia sa...

Håller med ovanstående: superfin bild!

Vad du är duktig och står i med träningen! Jag har tänkt på att lägga upp löpträningen med lite mer tanke. Typ en dag fart, en sträcka och en intervaller. Oj, 4.10! Supersnabbt ju!

Charlotta Sofia sa...

Alltså, jag menade lägga upp den med lite mer tanke som du gör! När jag läste vad jag skrivit kunde man nästan tolka det som jag tyckte att du inte gjorde det.
Jag menar ju att jag blir grymt inspirerad av dej så klart! :-)

Linnéa sa...

Nina: tusen tack

Charlotta Sofia: en ultimat löparvecka ska innehålla ett långt, ett kort och ett snabbt pass har jag hört och det låter ju rimligt. :) rätt så bra att lägga upp det så och just intervaller ger ju så väldigt mycket! Både för uthålligheten och styrkan.