onsdag, januari 02, 2008


Vi åkte in till djursjukhuset med Lilith och han var väldigt hängig. Att vara hos veterinären var inget han tyckte om, han har bara varit där en gång innan då han kastrerades.

Även om han var svag så protesterade han lite, fast inte alls som han gör när han är frisk.

Han har magrat lite och vägde strax över 1 kg bara, veterinären rakade hans öron för att ta blodprov och kolla hans levervärden. Tack och lov var de bra så det är antagligen en parasit som han fått och som gett sig på honom när han fick diarré och var lite svagare.

Så nu ska han äta medicin varje dag i 3 veckor. Lillan ska också behandlas eftersom parasiten smittar. Så det kommer bli en riktig cirkus, att få medicin insprutat i munnen är ju inget kaniner direkt gillar.
Tyvärr fanns inte medicinen på apoteket i Mora så de gjorde en beställning till apoteket på Möllan så den finns där när vi kommer hem imorgon.
Den här parasiten sätter sig på bla hjärnan och det är därför han är så vinglig. Men det går troligtvis att bota honom eftersom vi åkte in direkt.

När vi kom hem fick Lilith vatten och morotspuré direkt insprutat i munnen och han smaskade i sig det och väl i buren har han ätit både päron och morot. Han behöver öka i vikt så nu är det lyxkost som gäller för honom, veterinären sa att vi kunde ge honom mer kaningodis och lite kaninmatsblandningar istället för bara pellets. Så nu kommer väl Lillan bli fet när det serveras sån lyx, haha!

Jag är väldigt lättad för han verkar mycket piggare nu. Har rört sig i buren, ätit, druckit och hos veterinären fick han ju en b-vitaminspruta som verkar ha hjälpt en del. Jag hoppas verkligen han blir frisk igen så håll alla tummar och tår ni har!!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Att tvångsmata dem brukar göra dem piggare då de känner sig lite nere. Fick vi göra med Puffran en gång också och det hjälpte tur nog där direkt.

Har de strruliga magar så blir de ju väldigt trötta av att inte äta eller dricka. Håller tummarna för att allt ska bli bra igen!!

Anonym sa...

Hoppas, hoppas att han blir bra snart!!!!

Anonym sa...

Vad skönt att det inte var en allvarlig sjukdom, håller nu tummarna att hon blir frisk snabbt.

Anonym sa...

poor baby! hoppas lilla tussen kryar på sig. kaniner is the shit! hade en själv i 8 år som hette Frasse. en mycket kär vän.

Anonym sa...

Håller tummar och tår för att lilla kaninen blir frisk och kry snart. Bra att ni åkte in med gonom snabbt!

Jocke Andersson sa...

Sade de vad parasiten heter?