lördag, januari 05, 2008


När jag kom ut i köket idag så trodde jag att Lilith var död. Han låg helt stilla på sidan i buren och jag stod bara och stirrade och visste inte vad jag skulle göra. Men när jag kom närmare så lyfte han på huvudet och försökte komma upp. Men den lilla stackaren kunde inte ens resa på sig. Jag tog ut honom i buren och hade honom i knät. Han luktar jätteilla för han har legat i kiss och antagligen själv kissat när han låg eftersom han inte kunde komma upp.

Jag känner mig som världens sämsta matte eftersom jag varit vaken och suttit framför datorn en stund innan jag gick ut i köket. Men han var så pigg igår kväll så jag tänkte inte ens tanken att det skulle kunna bli sämre.

Jag ringde djursjukhuset och de tyckte jag skulle avvakta till senare i eftermiddag och hålla koll på honom eftersom han redan fått diagnos och behandling.

Jag satt med honom i knät ett tag och sen provade jag att sätta honom på golvet. Han hoppade runt lite men har riktigt dålig balans. Vi gav honom medicin och vatten och sen satte jag in honom i buren igen. Han sitter upp och kan röra sig men håller på att trilla hela tiden. Han försökte tvätta sin smutsiga päls men tappar balansen.

Det skär i hjärtat när jag ser honom, så hjälplös och förstår inte vad som händer. Hans mage kurrade så jag hackade tomat, gurka och sallad till honom och det äter han glatt. Han åt en godis innan också så han är ju pigg och verkar må bra psykiskt.

Jag tycker nog att han ser lite bättre ut än innan och jag hoppas verkligen det är så. Kalle sa att veterinären i Mora sagt att när man började med medicinen kunde det bli lite sämre först när parasiten dör men sen skulle det bli bättre och jag hoppas verkligen på det.

Jag ska hålla noga koll på honom idag, blir han sämre igen måste jag åka in med honom och antagligen ta bort honom. Veterinären på djursjukhuset i Malmö sa när jag ringde att prognosen inte är så bra när de fått sån parasit, men det lät hoppfullt på veterinären i Mora så jag vet inte...


Jag känner mig så ledsen och hjälplös och vet inte vad jag ska ta mig till. Varför kan man inte göra något??? Varför måste djuren bli sjuka för? Kan de inte bara få leva tills de är riktigt gamla och sen somna in fridfullt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, jag känner så med dig! Har själv alltid haft djur och de gånger de blir sjuka är så oerhört smärtsamma! Jag hoppas innerligt att han blir bra och att medicinen snart ska hjälpa och vända det hela!
Men du är ingen dålig matte för att du inte kollade honom hela tiden, du älskar dina djur och gör ju allt du kan för att han ska må bra!

Ta hand om er!!!

Ulrika

Anonym sa...

usch, jag får en sådan knut i magen när jag läser det hela :(

Det gör så ont när ens älskade djur inte mår bra. Man mår så dåligt, känner sig så hemsk och hjälplös... Jag hoppas att medicinen hjälper så att din skruttis blir frisk igen!

Och du är absolut ingen dålig matte, dina djur är ditt liv och att du känner som du gör, bara det visar hur bra om omtänksam matte du är!

LolitaRegina sa...

du är absolut ingen dålig matte för att du inte kollade honom hela tiden!! men jag vet hur det känns.. man mår så dåligt och blir så hjälplös. hoppas innerligt att din lilla plutt blir bra.

Anonym sa...

Hoppas verkligen att lillkillen blir bättre