fredag, januari 18, 2008

Jag läste nyss en artikel på Zoonen som gjorde mig tårögd och förbannad.
Klicka här för att läsa den.

Jag FATTAR inte hur föräldrar kan köpa djur till sina barn och sen inte bry sig om barnet sköter om djuret eller inte. HUR tänker dom, kan någon förklara det för mig?
I det här fallet fick kaninen i två månader efter att ungen fått den vara ute i koppel men sen blev den old news och fick sitta i sin bur utan underlag i 3 ÅR.
I 3 år satt kaninen i sin bur, skitigt vatten i en skål, pyttelite mat, oklippta klor och fick inte komma ut. PÅ TRE ÅR FICK KANINEN INTE KOMMA UT EN ENDASTE GÅNG.

Vad är det i den meningen som gör att man inte fattar vilket jävla djurplågeri det är??? Den lider sakta till döds på ett plågsamt sätt och ingen bryr sig om den. Hur kan man leva med sig själv???
Hur rättfärdigar man det?
Var det ingen som kände empati för den lilla kaninen och tyckte synd om honom på 3 år?
Tänk er 3 år tillbaks i tiden, på allt ni gjort och allt ni upplevt. På hur ni förändrast under den tiden och alla känslor ni känt.
Och tänk nu på att ni satt instängd i ett kalt rum så litet att ni kunde bara vända er och ligga ner i det, minimalt med mat och smutsigt vatten på botten av en liten skål i de 3 åren.
Det är så grymt och jag skulle utan minst ångest plåga de jävlarna som tycker de kan behandla ett djur på det sättet.

Det verkar som om vissa personer tycker att "det är ju bara en kanin", som om en kanin är mindre viktig än tex en hund eller en katt. Att den inte har samma känslor och är till för att sitta i en bur och se söt ut, utan att påverkas av att aldrig få komma ut eller bli klappad och få närhet.

Och sen blir jag så förbannad när jag läser på Blocket om folk som ger bort sina kaniner för att "nu har barnen tröttnat", eller "nu har vi skaffat hund så nu kan vi inte ha kvar kaninen", eller "jag har inte tid med min kanin längre" och så visar det sig att de fick den för ca 2 månader sen.
Om man inte själv vill ta hand om djuret så ge inte barnen ett! Det är bevisat om och om och om igen att barn tröttnar och inte tycker det är kul så värst länge med djur. Och om man skaffar andra djur så får man ju se till att man har tid och plats för både det nya och gamla djuret. Vet man inte om djuren går ihop får man ju ha det som förbehåll när man skaffar nytt djur, att går de inte ihop måste man lämna tillbaks det NYA djuret och inte göra sig av med det gamla.
Och om man efter 2 månader inser att man inte har tid så hade man fan kunnat föutse det om man haft minsta lilla antydning till IQ.

Fy fan vad jag hatar människor när jag läser sånt här. Finns det någon som kan förklara hur sånna här personer funkar och hur de tänker?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fy faan vad arg jag blir när jag läser om hur kaninen blev behandlad! Det finns inte riktigt ord för att beskriva den ilska jag känner mot människor som gör så mot djur, försvarslösa djur som inte kan säga ifrån eller kalla på hjälp.

Fy faan!

Anonym sa...

Håller med dig helt och hållet. Mår nästan dåligt av att läsa om sånt där :((

Anonym sa...

Det finns ingen förståelse alls för människor som gör så. De är bara onda.