lördag, januari 12, 2008

Fredagkvällen var lugn och skön. Kalle och Alex gick ut och drack lite öl och jag stannade hemma och tittade på film och åt lite glass.
Jag såg Underbar och älskad av alla och eftersom jag tyckte boken var väldigt bra har jag längtat efter att se filmen. Den har inte fått väldigt bra kritik men jag tyckte ändå om den. Jag lyssnar inte så mycket på recensioner utan när jag innan nästan bestämt mig för att en film kommer vara bra så tycker jag till 99% att filmen är bra.
Underbar och älskad av alla kanske inte var någon höjdarfilm men den var underhållande och lättsam. Jag tycker jättemycket om Martina Haag och hennes böcker. Hon skriver roligt och är rolig att lyssna på. Jag har Hemma hos Martina som ljudbok och det är hon själv som läser vilket gör det ännu bättre.
Även om hon är blivande fyrabarnsmorsa så är hon ändå inte så som när man var yngre föreställde sig att kvinnor i 40-årsåldern "ska" vara. Och när jag upptäcker sådana kvinnor känns det inte alls så hemskt att bli äldre. Annina på Z känner jag likdant inför. Tre barn, 40 år, men jävligt snygg, rolig och man märker inte åldersskillnaden på samma sätt som när man träffar andra som är 40 och mer den stereotypen jag har i mitt huvud.
Det är så jag tänker mig själv när jag är 40, och som jag verkligen hoppas jag kan vara. Sinnet behöver inte vara så mycket äldre än nu men all kunskap och erfarenhet man har fått på vägen som gör att man växer och kan bli en förebild.
Nu känns det som om jag svamlar och jag hoppas jag kan förklara hur jag menar. Svårt med ord ibland. Jag vet så väl vad jag menar men kan inte riktigt få till det i ord.

Igår kväll satt jag och ändrade lite på bloggen också. Behövde lite färg för att muntra upp den och så har jag lejt Gabriella till att göra en snygg header. Ska bli spännande att se hur det blir när det är klart.
Ikväll blir det inte så mycket mer än det var igår. Lagar mat just nu och sen blir det bara film och ta det lugnt. Är inne i en lugn period nu och känner mig rätt så låg, men det har ju sina förklaringar. Lisa ville komma förbi sen och om Alex är kvar vore det roligt att spela något spel kanske.

Inga kommentarer: