tisdag, januari 15, 2008

Hur kan man vara så sjukt trött att man får slääääpa sig upp 9.30? Sovmorgon idag alltså men jag är ju lika trött för det! Vad fan ska man göra. Skitjobbigt att alltid vara sjukt trött och hålla på att somna på föreläsningarna.

Förra veckan tränade jag inte alls eftersom jag kände mig så ledsen hela tiden, men igår var jag tillbaks igen och det var riktigt roligt. Men vi var sinnessjukt många på sambaträningen. Det är väl alla nyårslöften som är med nu som sen kommer att droppa av, haha!
Nej men det är kul om vi är många, bra för föreningen också. Men om alla hänger kvar måste vi försöka göra två grupper, en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp. Blir vi fler får vi inte plats och sen vill ju alla utvecklas vilket man inte riktigt gör när det hela tiden kommer nya.
Capoeiran var också rolig, men inte alls lika mycket folk. Tyvärr är det en tjej som tränar med oss som jag inte alls kan med, hennes sätt är inget som går ihop med mig.
Vi kan kalla henne W.
W är med på både samban och capoeiran, men samban har hon inte hållt på med så länge och är inte jätteduktig på. Capoeira har hon däremot hållt på med innan och behärskar bra. Själv tycker (och säger) hon att hon är alldeles för bra för vår grupp som enligt henne inte alls utvecklas. Men det är lite konstigt att hon int var med och graderade i november om hon nu är så himla duktig.
Nu ska inte jag vara en sån där tråkig, typisk svenne som klagar på folk som säger att de är bra på något. Det får man absolut göra, men är man inte ödmjuk för fem öre så låter det bara fel fel fel.
Hon kastar gärena ur sig saker åt folk på träningarna, tex Ja men kom igen (Inte på ett peppande sätt utan för att hon känner hon behöver vänta), Du måste göra snabbare (När man själv kanske vill ta det lugnt när man gör en ny grej för att inte skada någon och sen trappa upp tempot, eller för att man gör i den takt man kan), Men ååååå så tråkigt! (När vi ska göra något som inte faller henne i smaken).
Igår gick hon verkligen för långt. Vi provar ibland en lite annan typ av capoeira där det ingår andra rörelser och moment. Igår skulle vi vara två och två och sen slå med handflatorna mot varandras ansikten, från sidorna, uppifrån och nerifrån, och den andra ska då parera slagen med armarna. Bra att träna upp reaktion och snabbhet. Vi fick stå i ringen och göra det mot varandra och när Jessica och W gick in så slog W allt hon kunde och stackars Jessica fick skydda sig allt hon kunde. Helena blev så chockad att hon utbrast:
- Men W, ta det lite lugnt, du ska ju inte spöa henne!
Då gjorde W den där typiska minen hon gör när någon säger åt henne men hon inte riktigt tycker det finns någon anledning till det. Vadåååååå liksom och så slår ut med händerna.
Hon fortsatte gå på Jessica som fick försvara sig med näbbar och klor.
Herregud, det är ju inte så att vi ska göra illa varann och träffa hårt, utan man ska ju öva upp sina reflexer.
Jessica ville inte gå in i ringen mer efter det, tror hon blev ledsen, och jag själv blev rädd att jag skulle behöva gå in med W eftersom hon beter sig som en galning.

Det är så tråkigt att ha en sån person i gruppen som är totalt taktlös, kan häva ur sig vad som helst och verkligen tycka det är okej att förolämpa och trycka ner andra. Men jag tror det flesta börjar tröttna nu så det kommer väl upp till diskussion snart.
Det är en underbar grupp annars och det är alltid roligt att träffa alla och de är så otroligt snälla och mysiga personer.

Nu ska jag göra mig klar för att cykla till iskalla Malmö högskola och frysa ihjäl ett par timmar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

gud så vidrigt gjort! hur gammal är hon? 14? jag tål inte personer som hävdar sig bara för att hävda. allt i livet är inte kul och om hon nu tycker att så mycket av det ni gör är tråkigt så kanske hon borde sluta...?

Linnéa sa...

maua: hon är 31 eller nåt liknande! sjuk typ, fattar inte heller varför hon är med när allt bara verkar störa henne.

Anonym sa...

usch! ja hon är ju inte särskilt trevlig :(

Anonym sa...

Det låter ju inte så kul med en person som uppför sig så där... drar ju ner stämningen och kan säkert också ge prestationsångest :(

Inte riktigt meningen med det hela ju