torsdag, februari 05, 2009

Vad gör man när det luktar illa ur kylen och man har tömt den och gjort rent den men det fortsätter att lukta äckligt? Fast det kanske är bra att mer känna för att spy än att äta när man står där och hänger.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sprutar någon doft fräschare kanske? :)

Mirja sa...

ställ en skål med ättika i kylen i ett par timmar. men det kanske du redan har försökt med? :)

Anonym sa...

Ättikietipset är bra, ett annat på samma linkje är att lägga in en halv citron med snittytan uppåt i kylen över natten, och därefter torka rent med ättiksyralösning (1/2 dl 24 % ättiksyra + 3,5 dl vatten). Jag älskar husmorstips!

Det brukar även finnas ett slags "avlopp" längst ner i kylen där kondensvattnet ska rinna bort, kolla så att det inte är igentäppt.

(Behöver jag nämna att jag också haft en del stinky fridge-probematik?) :)

Anonym sa...

Häll upp 1/2 påse malet kaffe på en tallrik, ställ in i kylen ett dygn och sen luktar där inget=)

Anonym sa...

en annan grej som funkar bra är att kräma ut en ganska stor klick tandkräm som luktar massa minty fresch på en bit kartong, en assiet eller nåt annat och sätta in i kylen. detta tips fungerar också om man tex har en resväska som inte luktar alltför fräscht. bara att låta verka över natten! :) jag brukar slänga in lite tandkräm i skåpet under vasken där man har sop-påsen..superbra! ättikstipset är bra, men fungerar allra bäst om man vill få bort röklukt. puss!