lördag, februari 21, 2009

Jaha, så var det v 18. Herregud så fort det går! Magen börjar kännas mer hård och rund nu och jag hoppas jag ser mer gravid än fet ut. I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g. Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

Jag fick ett sånt jättefint gravidsmycke (bola) av Marika i julklapp och vill gärna börja använda det nu. Jag läste att man nu kan börja sätta hörlurar mot magen och spela musik för bebisen så då borde den ju kunna höra saker utifrån.

Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället.

Lustigt det där. För mig är det fortfarande lite overkligt, på nåt plan kan jag inte riktigt fatta det.

Nu ska jag göra mig iordning för om en timme ska jag åka till Malmö. Börjar inte jobba förrän 15 men jag ska till Helena och Calle först och äta lunch/fika. Ska bli kul att träffa dem och se deras nya lägenhet.

Ha en bra lördag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är så hemskt spännande Linnéa! Jag följer dig och dina inlägg och ler för mig själv så fort jag läser, för man känner verkligen hur glad och hur spännande du själv tycker det är :)

Anonym sa...

Det tog mig nästan 31 veckor innan jag förstod och 40 veckor innan jag kännde mig redo..
Nu kanske jag är lite trög, men ha ingen stress än.. =)


Kram!

Anonym sa...

När jag var gravid och tyckte att bebisen i magen var lite väl lugn brukade jag sätta hörlurar med musik i på magen och då började det sparka direkt! Lite häftigt!