torsdag, februari 12, 2009

Okej, lite om mitt nya jobb då. Jag behöver inte bära arbetsuniform som Ninni undrade, tack och lov. Jag jobbar på ett nyöppnat hem i Malmö som heter Agnezkollektivet och det är ägarna till Z-gården som startat det. Det är inte ett behandlingshem utan ett kollektiv för ungdomar med olika problem som varit på behandling men som behöver ytterligare en anhalt innan de är helt självständiga. Min roll är att vara kontaktperson, hjälpa till med praktiska saker, umgås, snacka osv. Det är två våningar med fem rum för elever och ett för personalen och det kommer vara blandat killar och tjejer. Det är väldigt nytt och det känns jättekul att få vara med från början. Imorgon ska jag jobba mitt första "riktiga" pass, innan när jag varit där har jag hjälpt Annina, min chef, att inreda och göra iordning huset. Huset är fantastiskt fint och ligger mitt i centrala Malmö. Det finns inte så mycket att berätta än eftersom allt är supernytt men jag tror det kommer bli riktigt riktigt bra och jag älskar att få jobba med Annina som är en fantastisk kvinna!

Imorgon ska jag jobba 14-22 och då ska jag ringa en massa samtal och styra upp lite saker till tjejen jag är kontaktperson åt och på kvällen ska vi laga mat och hitta på något, bio eller bara vara hemma och umgås. Jag tror det kommer bli en mycket bra kväll och att jag kommer trivas ypperligt på mitt nya jobb.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ett härligt jobb, kul att du hittat något som passar dig så bra som det verkar göra. :)

Och grattis till babyn, vilket jag faktiskt inte har sagt än trots att jag är trogen läsare. Ovanpå allt tror jag att jag såg dig på stan (=Malmö) för nån vecka sedan, men jag kom inte på förrän 2 timmar senare att det var du, trög eller vad. :)

Bara Lisa sa...

Vad roligt. Det är så mkt lättare att ordna och ringa när det är i jobbet ju också, tycker t o m jag :). Kul att du får vara i Malmö lite då. Vart i Malmö?

Anonym sa...

Låter ju som ett skitbra jobb! Vad kul för dig! :D

Anonym sa...

Förresten,när får man se bilder på magen då? ;)

Anonym sa...

Vad kul med nytt jobb. Grattis! Och du.. Grattis till att ni ska ha barn också! Superkul!
Själv fick jag barn för 4 veckor sen. Jättespännande och härligt, men inte alltid en dans på rosor ;)

Anonym sa...

hej hej
jag undrar vad du har för utbildning? för du verkar ha ett intressant jobb, och blir nyfiken på vad som krävs för liknande.

Anonym sa...

Grattis till jobbet!

Önskar jag me kunde hitta ett sånt jobb.. å slippa torra näsan o baken på alla andras ungar!! *inte så less på dagis alls* ;)

Så glad för er skull, o babyn! Tänk o få växa upp där ute i idyllen, hihi!!
Trevlig helg o mysig alla hjärtans!

Kram

Linnéa sa...

Kajsa: jag är utbildad behandlingsassistent och har gått en 2-årig KY-utbildning i Eslöv med inriktning kriminalvård, behandlingshem och särsklida skolor.

Anonym sa...

Oh, tack för svar! låter toppenspännande!