tisdag, februari 17, 2009

Tisdag idag då. Solen skiner och det är fantastiskt väder och jag ska åka och jobba. Men jag och L ska ta en promenad så jag får ändå njuta lite av solen.

Både jag och Kalle har verkligen vänt på dygnet nu när vi båda varit hemma och jag inte börjar förrän sent på dagarna. Uppe och glor på serier hur länge som helst och sen är det rena döden att komma upp på morgnarna. Jag brukar vaknar mellan 9.30 och 10 men sen ligger jag kvar och tänker, slumrar, tänker och slumrar tills klockan är halv elva innan jag lyckas släpa mig upp. Men man får väl passa på nu, efter sommaren lär det vara slut på sovmorgnarna i några år framöver.

Det är helt sjukt. En bebis. Jag ska ta hand om ett barn. Ett barn ska ha MIG som mamma. Hur fan ska det gå ihop? Jag kan inget om barn, har knappt hållt i ett och bara kläderna är ju så att man blir nervös. Hur vet man vad en bebis vill ha och behöver? Jag tänkte ta en tur till Ullared någon gång och inhandla alla nödvändigheter en bebis behöver och det enda jag kan komma på är tvättlappar. Och det känns ju faktiskt lite overkill att köra till Ullared bara för det.

Nej det är tur för mig och bebisen att jag har Evelina som vet och kan allt så henne ska jag klänga på som en igel. Eventuellt att hon får bo här när bebisen har kommit. Inte så länge, bara de första 3-4 månaderna, eller åren...

Igår skrev jag upp mig och Kalle på föräldraträffar i vår med andra som ska ha barn i juli/augusti som bor i Veberöd. Perfekt att få lära känna nya människor och lära sig lite om vad som händer när bebisen väl kommer. Kalle ska även iväg på en träff för blivande pappor i Lund och det är riktigt bra. Det är ju mest fokuserat på mig som mamma eftersom jag är gravid och jag kan tänka mig att man som blivade pappa kan känna sig lite utanför.

Nej nu ska jag sluta grubbla på det här, det löser sig. Nu ska jag gå ner och äta scones med Kalle och Jonatan som är här på besök.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ärligt talat så är jag oxå lite nervös för dig... Men jag tror det kommer att gå bra =)

JAG SKA MED TILL ULLARED NÄR DET BLIR DAX!!!!!

Anonym sa...

amevisst kan jag komma och bo hos er, bara ni försörjer mig så... ;)

Anonym sa...

Som tur har man alla dessa 9 månader för att förbereda sig mentalt, fysisk och psykisk !!!! tror du eller ej...men man känner sig redo när det blir dags att födda.
Sen kommer verkligheten...hehehehehe... Jag tror att man ska följa instinkten... precis som alla andra djur gör...
Det kommer att gå bra...
Ingen av mina vänner trodde att jag var kapabel till den här grejen om att vara mamma... men så illa har det inte gått.. så länge...
Puss på dig
Mercedes.

Elin sa...

Jag tror ni kommer bli jättebra föräldrar! Dessutom är det väl ingen som vet precis hur man ska göra med ett litet barn när man är förstagångsförälder? Eller ja, det är ju om man helt plötsligt förvandlas till någon slags ur-moder...! :D

Bara Lisa sa...

Skriv upp en lista:

* Bajs
* Kiss
* Snor
* Feber
* Rinnande tuttar
* Sova
* Kräkas
* Inte frysa
* Leka
* Sjukdomar
* Transporteras
* Försäkrad (SJUKDOMAR igen. Passa på att damp-försäkra ungen innan den föds, alla får ju adhd nuförtiden :). Sen går det inte när ungen är född typ :) Detta säger jag i all välmening, jag vet och tänker på pengar hela dan.

... Sen svarar du bara på de olika punkterna; det som behövs för att åtgärda. Lägg till mamma-ångest och allergier också. Hepp! :)

Du är ju skitbra mammamaterial.