torsdag, februari 05, 2009

Idag bytte jag den där sladden att ha mellan datorn och tv'n som blivit fel. Det var på Claes Ohlson jag köpte den och en helt annan kille som hjälpte mig idag än i tisdags när jag var där sist. Det lustiga var att de inte snackade om samma sak alls, killen idag visade en helt annan sladd som jag troligtvis kunde ha. Jag är ju helt tappad när det gäller sånt så jag tog den sladden istället och väl hemma testade jag den. Tror ni den funkade?

Helt sjukt, men det gjorde den! Jag blev så förvånad att det funkade eftersom sånt har en tendens att alltid krångla in i det sista. Jag fick dock inte över någon bild till tv'n men efter ett samtal till min duktiga datanördsbror så löste det sig och det är helt fucking amazing!

Jag önskar bara att jag kunde gå in i en affär och säga:

-Hej, jag har en bärbar Vaio från typ 2005 och en Samsung platt-tv från typ 2007 som jag vill sätta en kabel mellan. Vilken ska jag ha?

Och då sätter expediten upp fingret i luften, ni vet som man gör när man vet preciiis vad någon talar om, och så tar han/hon fram rätt kabel till mig. Är det inte sånt folk som jobbar med dataprodukter ska kunna? Senaste tiden när jag varit in i butiker och frågat om tekniska saker så verkar de anställda knappt fatta nånting. De borde gå en kurs så vi vanliga, puckade kan ha en chans att köpa något utan att behöva fatta ett enda dugg.

1 kommentar:

Torbjörn sa...

Med tanke på att du har hyggligt nya grejor så bör du ha en S-VHS-kabel.

http://sv.wikipedia.org/wiki/S-Video