onsdag, mars 26, 2014

Mer flow!

Idag var det dags för långpass och jag gruvade mig ganska mycket för det eftersom det inte gick alls sist. Men idag hade jag flow och jag sprang utan att kolla på tempot vilket jag annars gör under hela passet. Sprang en ny väg idag, först in mot byn och sen till utkanten och på en lång grusväg genom åkrar, hästhagar och kohagar. Vidare genom ett bostadsområde och bort mot återvinningen och sen sprang jag på motionsslingan vid scoutstugan, genom ett till bostadsområde, mot 4H-gården och sen lite kors och tvärs i skogen i området där vi bor. Totalt slutade rundan på 15 kilometer i 5.34-tempo vilket jag är väldigt nöjd med.

Jag har ju fått testa ett pulver att blanda i vatten för att få energi under långa pass och idag testade jag det första gången. Jag hade samma utgångsläge som när jag sprungit långt senaste gångerna, samma tid och med en proteinshake i kroppen. Jag delade upp passet i 5-kilometersblock och efter de första fem drack jag en liten flaska energidryck och när jag sprungit tio ytterligare en. Den går ut i kroppen snabbare än vanlig energidryck men är sparsam med kalorier.

Jag tror faktiskt att den funkade, men det är svårt att avgöra efter ett pass bara så jag ska testa några gånger till för att se hur det känns. Men funkar det är det ju superbra eftersom jag oftast springer på morgonen innan riktig frukost.

Sjukt bra pass idag, jag är NÖJD!


Sen gav sig jag, mamma och Nemo av till Stoff & Stil och Ikea för lite shopping och fika. Mycket bra ide när man sprungit 1,5 mil... Lite småshopping, varmrökt lax och gräddbullar senare är vi nu hemma och har packat upp och ska påbörja middagen. Och så dricker vi vin såklart.





5 kommentarer:

Anonym sa...

Såklart.Kram till er alla.

äppelblomman sa...

Alltså, SÅÅÅ grym! Och jädrans vilka smala ben du har fått!!! Så fin!
Puss och kram K

Amanda, Ida, Erik, Noa & Nina och Magnus sa...

tänka sig att du gått från att se mamman springa med vagnen och undra och nu kan du springa 1,5 mil! Imponerande!
Kul att du delar med dig av allt! Tack

Ida sa...

Verkligen ett sjukt bra pass!
Grym du är!

Linnéa sa...

Äppelblomman: tack, vad snällt skrivet. :)

Nina: eller hur!! Du var ju med första gången jag var ute och kollade sträcka att springa och då vi mötte hon med tvillingarna som tipsade im det sätt jag sen använde för att komma igång.

Ida: tack! :)