lördag, mars 22, 2014

Fynd

Jag är ingen person som tycker om märkesgrejer och suktar efter saker bara för att det är ett visst märke. Jag skulle heller inte lägga massor med pengar på något bara för att det har ett visst märke även om jag kunde, det är liksom inte värt det. Att skryta med märken och vilja visa upp saker bara för att de är dyra har jag aldrig fattat grejen med, känner mest avsmak inför sånt.

Men det är klart att jag tycker vissa saker är fina som råkar ha ett visst märke. På en blogg jag läser ses ofta en vas från Svenskt Tenn som jag tycker är väldigt fin, och blommorna står så vackert i den. Men alltså, den kostar 2400 kronor, det finns inte att jag la de pengarna på en vas, även om jag hittade pengarna på gatan utanför affären.

Maggi tipsade på sin Instagram om en liknande vas från Mio som kostar 349 kronor och även om det är ett rimligare pris så känner jag inte för att lägga de pengarna på en vas, men jag hade kunnat det om jag verkligen fastnat för den.

Men så sprang jag på ytterligare en kopia, för ynka 129 kronor, och slog till! Den är inte lika fin som originalet Dagg eller kopian Flora, men vad fan, för 129 kronor blev jag mer än nöjd och känner att jag gjort ett riktigt kap och blommorna står väldigt fint i den.


Jag älskar att hitta billigare varianter av dyra grejer, väldigt tillfredsställande.

5 kommentarer:

Ninni sa...

Känner mig lite träffad. Gillar visserligen mest att göra fynd men köper också en del designer grejer men funderar ett bra tag innan jag slår till. Ofta tycker jag att man får mer för pengarna när man köper designergrejerna för man får en historia bakom, kan läsa om designerns tankar och det skapar ett stort mervärde för mig. Det blir liksom mer än bara en sak.

Linnéa sa...

Men vill du ha grejerna endast för att de har ett visst märke? Jag upplever dig inte alls som en sån jag skriver om!

Ninni sa...

Verkligen inte!! Jag kan bli lika glad för ett klädbyte eller något hemmagjort. Men jag gillar när man får tankarna bakom. Eller typ som Svenskt tenn som hjort riktiga klassiker som har funnits i folks hem i flera årtionden, sånt kan jag gå igång på :)

Amanda, Ida, Erik, Noa & Nina och Magnus sa...

Flora vasen tyckte jag inte var så snygg som vare sig den du har köpt eller den fr svensk tenn. Bubblorna var snyggare liksom.
Den du hittade är ju i princip som den dyra. Jag förstår att du e nöjd. Snygg vas!
Jag personligen bryr mig inte om märket, jag är "all for the looks". hahahaha.
Men att fynda ett märkesplagg/sko som är känd för bra kvalite och passform säger jag inte nej till.
Hittad ett par UNDEBARA träningsleggings. Nike Sculpt!
men de kostade så mkt så det får va men oj oj oj vad de satt skönt.

Jenny Shima sa...

Jag är som du när det gäller märkesgrejer. Även om jag hade haft råd så hade jag nog inte valt att köpa dyra märken, däremot kan jag tänka mig att göra det om det är ett väldigt bra pris vilket det sällan är. Det finns dock några saker som är undantag, sportBH, jag måste ha Stay-in place eftersom det är de som sitter bäst på mig, träningsskor, comfort och användarvänlighet är a och o. Vissa matvaror eftersom smaken är något bättre däremot köper jag inte allt i saluhallen även om jag hade velat men det klara ju inte plånboken med:).