tisdag, januari 14, 2014

Att bli testad

Idag fick jag verkligen verkligen hjälp av den här pepp-dealen jag och Mirijam har. Det har inte varit speciellt svårt att stå emot socker men idag ställdes jag inför ett tufft prov. Semlor. Jag ÄLSKAR semlor. Sjukt mycket och jag kan lätt äta två på en gång.

Och idag på jobbet bjöds det då på semlor och det föll sig så att hela tre stycken stod i kylen och skrek efter mig. Fan i helvete så jävla sugen jag blev!! Så jag messade Mirijam.


Jaha. Lite snopet för nånstans inom mig önskade jag ju att hon tyckt att jag väl kunnat unna mig. Men men... Bara att gilla läget. Men efter en stund slog suget till med full kraft igen och jag blev desperat och skickade ytterligare ett mess till Mirijam.


Och hennes sista sms, de meningarna, de orden. De var så förbannat bra för mig att läsa!! Där och då kom jag ner från mig semmelhimmel och slutade tråna efter dem.

Nu kanske ni tänker och undrar vad fan jag håller på med? Om jag nu älskar semlor så mycket, kunde jag inte fått äta en då? Eller en halv? Men ni förstår, det går inte. För det första har jag sagt: inget socker i januari. Och sen hade jag aldrig i livet kunnat äta en halv semla och LÄMNA den andra halvan. Och sen vet jag till 100% att jag tvångsmässigt ätit en till eftersom att jag ändå "förstört" dagen och jag kan ge mig fan på att jag ätit den sista också lite senare, helt destruktivt.

Ja men ni hör ju, helt störd är jag. Och då dåligt jag hade mått sen! Svullen, ångestfylld och så hade jag fuskat. Men jag är så jävla nöjd över att jag stod emot och det är bara tack vare Mirijam, utan henne hade jag stått där med grädde i hela ansiktet.


Vill ni veta en till sak jag är nöjd med? Idag kikade jag en snabbis på Cubus och de reade ut den modellen jeans som jag köpte i oktober. Jag var bara tvungen att testa ett par som jag såg och suktade efter redan då och gissa vad! Jag kunde ha TVÅ STORLEKAR MINDRE än då. Tror ni det blev köp??

10 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Vilken grymt bra pepp:). Det funkade lite på mig när jag gick förbi godishyllan i affären,jag har inget sockerförbud för januari månad men hos oss ska vi hålla oss till lördagsgodis. Det gick bättre att hålla det idag och det har gått ganska bra sedan jag tänkte om när det gäller godis och andra onyttigheter. För några år sedan kunde jag knappt gå in i en affär utan att det var något onyttigt som handlades hem.
Grattis till byxorna :)!

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Fantastiskt med en vän som ger sån pepp och vågar vara lite hård.
Och härligt med jeansen! Jag gissar på att det blev ett köp :-) Får en se dem i så fall?

Anonym sa...

Dagens ilandsproblem - om jag ska truga i mig en semla eller inte. Men det är klart, för dom där yta betyder mycket kan en kalorifylld semla vara en riktig dödsfälla. Hoppas du klarar januari ut så du kan bli nöjd med dig själv. /Mia

Linnéa sa...

Mia: jag vet inte om du brukar läsa här eller bara läste det här inlägget men det handlar liksom inte bara om att jag inte ska äta en semla. Det är väldigt mycket mer jag försöker få bukt med, saker jag inte mår bra sv. Visst, det är ett i-landsproblem men det är väl det mesta i jämförelse med hur det ser ut runt om i världen. Och ett sockerfritt januari handlar inte om att jag ska vara nöjd med mig själv efteråt, det ligger mer bakom än så. Yta betyder mycket för mig men det jag jobbar med är insidan, det som pågår inuti mitt huvud.

Anonym sa...

Jo, jag har läst din blogg lite då och då och tycker det är inspirerande när det kommer till din träning. Tycker bara det är så tråkigt när det kommer till ämnet kalorier och personer som till synes ser normala/friska/sunda ut. Hur kan några kalorier få sådan betydelse för någons välmående? Varför kan inte en människa bara äta och njuta, varför måste ett slankhetsideal ständigt vara en symbol för sundhet, psykiskt som fysiskt? Sällan får en människa så mycket beröm för några grams viktnedgång eller att hen kan motstå lite socker, det tycker jag är trist. Jag vill inte strö salt i något sår eller så, bara markera lite när jag känner att jag behöver. /Mia

Linnéa sa...

Mia: men det jag beskrev i det inlägget handlade varken om socker, kalorier eller något annat utan om ett beteende som jag försöker få bort och som INTE är sunt på något vis. Jag vet att en semla inte är så farligt men för min del handlade det om att hade jag ätit en så hade jag sen helt destruktivt ätit en till och sen en till och sen mått skit för det. Tycker du att det är sunt, att trycka i sig tre semlor? Fastband vet hur man mår efteråt? Illamående, huvudvärk. Det är ett stört beteende och det var det jag ville beskriva i inlägget, synd att det inte gick fram. Varför inte en människa kan äta och njuta? Det beror väl på vilken människa du syftar på, jag kan inte "bara" äta och njuta. Jag hetsäter och mår skit. Det är så lätt för andra att säga att man ska äta si och så när de inte har några problem med det. Om jag vägt 100 kg och kämpat med samma sak, hade det varit mer okej? Jag vill må bra på insidan, utsidan men framförallt i huvudet. Och min viktnedgång handlar mycket om träning, jag vill kunna prestera och det är svårt med 10 kilos övervikt och jag märker hur mycket bättre det går och hur mycket roligare det blir när jag tappat i vikt. Jag vill absolut inte ner till någon osund vikt eller kroppsform utan jag vill vara frisk, sund och bli MITT bästa jag. Om jag kämpat mot att motstå alkohol, hade det varit lika synd? Eller om jag haft en ätstörning där jag svälte mig och försökt arbeta bort det beteendet?

Anonym sa...

Ok, jag kanske misstolkade ditt inlägg. Ber om ursäkt om jag i samband med det uttryckte mig plumpt. / Mia

Mirijam sa...

Haha, sluta outa mig som värsta sockerförbuds-Hitler tack! :)

Anna (Peace, Love, and Running) sa...

Låter som en himla bra pepp-deal! Heja heja med sockerfritt januari!

Linnéa sa...

Mirijam: ha ha men du är ju världens bästa på det!!

Anna: funkar verkligen superbra!