måndag, januari 20, 2014

Chiabollar 2.0

Jag gjorde ju chiabollar förut där jag modifierade Linas recept litegrann. De blev bra men jag saknade lite mer smak och idag testade jag igen och fick till det tycker jag.

CHIABOLLAR 2.0

10 urkärnade dadlar
2 dl dinkelflingor
1 tsk chiafrön
1 tsk kakao (gärna raw)
1 krm salt
Vaniljpulver
Flytande honung
3-4 rutor mörk choklad (minst 70%)
Chiafrön el kokos att rulla i

Mixa ihop allt, rulla bollar som sen rullas i kokos/chiafrön och ställ kallt. Sen är det bara att njuta!


Jag tycker att det är godast att rulla i kokos. Barnen fick smaka, jag sa att det var chokladbollar och de sa inget det utan åt glatt och ville ha mer.

5 kommentarer:

Ninni sa...

Måste testa!!

äppelblomman sa...

Mums! Måste jag testa! Härligt att barnen oxå gillade dem!
Kram K

Linnéa sa...

De där rutorna med choklad gjorde susen för smaken, speciellt efter de stått ett tag i kylen!

Anonym sa...

Nämen det här lät ju himla najs! Tack!

Anna (Peace, Love, and Running) sa...

Låter jättegott, tack för recept. :-)