lördag, oktober 13, 2012

Knäppa grejer

Nu ska jag dela med mig av lite knäppa egenheter som jag har, eller tvångsbeteende kanske vissa skulle kalla det.

Om jag har köpt nya kläder så måste jag städa garderoben innan jag hänger in dem. Jag skulle aldrig kunna använda ett nytt plagg direkt jag köpt det, såvida det inte är ett plagg jag köpt till ett speciellt tillfälle som är samma dag. När mitt nya plagg hänger i garderoben så måste jag invänta en speciell dag då jag kan använda det första gången och där går jag mest på känslan fast helst ska det vara en fredag eller lördag, en söndag funkar om det är till exempel kalas.

Likadant om jag köpt nytt smink. Jag kan inte börja använda en ny mascara på en vanlig tisdag utan måste vänta till fredagen eller lördagen.

Om jag hämtat ut ett paket måste jag plocka undan i köket och sortera resten av posten innan jag kan öppna paketet. Nyligen beställde jag en cd-spelare till Nemos rum och innan jag kunde ställa upp den på rummet var jag tvungen att städa det.

Sängen kan endast bäddas om på fredagar eller lördagar, såvida ingen unge råkat typ kissa i den. När sängen är renbäddad måste man vara nyduschad och ha rena sovkläder innan man lägger sig.

Mina koppar måste stå i en viss ordning i skåpet och får inte användas hur som helst. Tar någon en tekopp till kaffet eller har tagit en av barnens Mumin-muggar så måste de byta, även om de sitter och dricker redan.

Om jag har en ny tidning så måste jag själv bläddra i den först.

Om jag är på bio kan jag inte börja äta godis/popcorn innan filmen har börjar. Jag måste vänta tills all reklam är färdig och en bit in i förtexterna. Likadant hemma, inte börja äta godis innan filmen har börjat!

Ikväll ska jag ha Dexter-maraton och eftersom att jag är ensam kunde jag börjat redan nu men eftersom jag fått för mig att det måste bli mörkt först och att jag måste duscha och tända ljus innan så får jag snällt vänta.


Nu skulle jag vilja veta lite av era knäppa grejer och så skulle jag gärna vilja veta EXAKT hur knäpp i huvudet ni tycker att jag verkar vara.


Wierdooooooooooo.........

7 kommentarer:

Anonym sa...

Min knäppa grej.Alla verkar helt hysteriska för att jag glömmer att stänga toalettlocket.Har aldrig bekommit mej det minsta om det är stängt eller öppet.Vi har alla våra egenheter,och det är dom vi är älskade för.Kram från moster.

Elin sa...

Haha, vilket roligt inlägg! Även om det låter lite som tvångstankar tycker jag att det mest är söta saker du gör! ;) Skönt också att måsta städa så mycket, önskar jag också kunde ha den tvångstanken! :D Jag skriver ett inlägg om mina egenheter! :)

äppelblomman sa...

Ha ha UNDERART! Alltså jag vet inte vad jag har för knäppa grejer...Säkert mååånga, men kommer inte på några nu;-)
Kraaam K

Marie sa...

Fnittrade gott åt att höra om dina "knäppa grejer"! :-)
Nya kläder "ska" så klart användas första gången på något speciellt. :-) Och inte nybäddat här heller om inte vi är nyduschade hela högen! :-)

Jag har grejer hemma, små "prydnader" som MÅSTE stå precis som dom gör, ALLTID. Annars går inget bra i livet...typ..
Ansikten på prydnader eller i foton MÅSTE titta mot varandra inte ifrån. (kan bli sjukt jobbigt att sätta upp foton på barnen på väggen...)
Om jag ska åka hemifrån och vara borta någon natt eller så, tex semester eller kurs. Har jag ett behov av att åka iväg med återvinningen här hemma... Helst ska det vara städat, fint och ihop plockat också för tänk om någon annan kommer hit innan mig...
Havregrynsgröten SKA vara i micron exakt 2.40...

Det var några grejer har nog massa fler men inget jag kommer på nu. För mig är ju det ju "självklara" saker så klart! :-)
Kram knäppa Marie!

Jenny Shima sa...

Mina böcker måste stå i den ordning jag har bestämt. Kulen är strukturerad på ett visst sätt för att jag ska kunna hitta ingredienser snabbt. Köksredskap och muggar har sin speciella plats i skåp och lådor.
Ett tag vek jag alla handdukar på ett särskilt sätt och det var nog att de låg snyggt.
Jag tycker verkligen inte om när folk pillar på våra saker eftersom de ställer dem fel.
Låter säkert knasigt för en del men för mig är det normalt.
kram

Anna sa...

Haha! Du är inte så knäpp, du har ju bara lite saker du vant dig till med. Frågan är ju vad du gör när sakerna bryts? OCH till de saken hör att jag tror att du klarat det med, men att du föredrar att göra dem på ditt vid. Och det får man så gärna :)

Jöns Marie sa...

Jag är också så att jag vill ha glas och koppar sorterade på ett visst vis i skåpen. Jag brukar jag äta Falu rågrut och då äter jag rad för rad och ruta för ruta, kan inte äta dom på annat sätt!