tisdag, november 29, 2011

Tv-dinner

Alltså, brukar ni äta middag framför tv'n? Jag trodde inte "vanliga vuxna" gjorde det men så läste jag en blogg där en tjej skrev att hon och hennes man ibland myste till det lite och åt tillsammans vid matbordet. Jag fattar inte varför folk vill sitta i sina soffor och äta, hängandes över soffbordet. Okej om man äter ensam, men när man är två? Eller ännu värre, har barn. Att vissa klämmer ner hela familjen i soffan och äter sin middag. Under hela min uppväxt satt vi tillsammans vid matbordet och åt och här hemma samma sak. Så otroligt omysigt och opersonligt att sitta framför tv'n och glo. För några år sen var vi hembjudna till en kompis till Kalle och hans tjej på middag, och till min stora förvåning serverades den framför tv'n till något skitprogram. Jag kan köpa att man ibland käkar pizza framför nåt trevligt program någon gång men att bjuda hem på middag och sen servera den framför någon tråkig repris. Nej jag förundras och förfäras faktiskt litegrann. Så gammal har jag blivit.



8 kommentarer:

Karro sa...

Nej vi sitter aldrig vid tv o äter... Men när vi bodde i vårt radhus o Douglas var liten så satt vi ofta framför tv o åt. Jag vet inte varför egentligen... Men de låg på samma plan o så var det väl bekvämt;)
Kram K

Anonym sa...

Jag hatar traditioner, men vi har en: vi äter kvällsmiddag i köket alla tre. Den tiden är super värd för oss, där träffas vi och PRATAR om vad som har hänt under dagen, dikuterar politik, inredning om en projekt, Manuelas önskemål till hennes födelsedag fast det är november o hon fyller år i Juli...alltså alla tre hemma älskar den stunden.... SEN kan man gå till vardagsrum med en kopp té och titta på Tv. Kram.
Mercedes.

Ninni sa...

Sen vi fick barn äter vi sällan vid TVn men ibland när vi alla är lediga så kan vi ha långfrukost eller pizza framför en film. Är jag ensam äter jag ofta framför TVn men det händer inte så ofta nu för tiden :)

Zahra sa...

Vi har alltid bott i så små lägenheter att vi liksom varit tvungna att äta framför tvn. Nu när vi har större lägenhet sitter det liksom kvar. Vissa vanor är svåra att bryta. Men när vår dotter blir större så får vi nog börja sitta i köket. Nu är det lite svårt att sitta i köket också eftersom hon inte kan sitta med & sitter vi i soffan så kan hon vara med & man kan hålla en hand på henne hela tiden. Annars får vi aldrig äta tillsammans, haha.

Jenny Shima sa...

Det händer att jag och Per äter framför TVn i soffanmen oftast är den avstängd när vi äter. Vi har öppen planlösning så man ser TVn från matbordet men den är oftast av. När jag är själv sitter jag gärna framför TVn eller datorn och äter, jag skulle aldrig få för mig att parkera gäster som är bjudna på middag framför TVn. Däremot äter vi inte en varm middag på kvällen på vardagarna för det är ingen av oss uppväxta med.

Marie sa...

Här är tv-ätning strängt förbjudet. Vid middan eller kvällsmaten pratar vi om allt som hänt under dagen. När jag var liten åt vi alltid tillsammans i köket när pappa kom hem från jobbet och jag har en så trygg och bra känsla med det. Kram M

Ja, jag då sa...

Vi äter där finns mest plats. Eftersom vårat soffbord och matbord är lika stora så är det lite hugget som stucket.
Nu äter vi nästan jämt framför tv:n men det är mest för att jag är hoggravid och det är skönast att sitta där.
Frukost äter vi alltid vid frukostbordet förutom kanske nån helg då vi tar långfrukost och låter allting stå framme och tittar på nån serie.

Skulle aldrig ha middagsbjudning framför tv:n! men i vardagsrummet skulle det få bli eftersom matplatsen bara rymmer 2 pers.

Pattsy sa...

Jag är oxå uppvuxen med att man äter i köket å absolut inte framför tvn. Men efter att ha flyttat hemifrån har jag tyvärr lagt till med den fula vanan att sitta i soffan å äta.
Skulle dock ALDRIG bjuda hem folk å inte sitta i köket!