torsdag, november 10, 2011

Men jag blir så trött...

Idag när jag kom till dagis så kom en av de äldsta flickorna och mötte mig vid grinden. Hon gör det ibland och vill titta på Leon och helst greja så mycket som möjligt. Hon frågade om hon fick passa Leon när jag gick in och hämtade Nemo. Men jag sa att det fick hon inte för han var vaken så han skulle följa med mig in.

Jag hämtade Nemo, klädde honom och gick ut och då kom tjejen igen. Precis när jag la ner Leon i vagnen sa hon:
-Ser du hans kudde?
Och då upptäckte jag att den inte låg där.
-Nej var är den, frågade jag.
-Jag vet inte, svarade hon.
-Men du visste att den var borta?
-Ja för jag tittade innan och så tittade jag nu, sa hon.
-Vem har tagit den då?
-Det vet jag inte.

Och jag blev så irriterad. Det var ju så uppenbart att det var hon som tagit den så det var bara att gå till hennes fröken och vara skitjobbig gnällförälder igen. Men fröken tog mig på allvar och förtid jag blev irriterad för hon hade hört vad som hänt igår. Efter ett tag hittade jag kudden, den låg under fårskinnet som Nemo sitter på. Märkligt hur det kunde hamna där.. Fröken sa att hon skulle prata med barnen och att det nog skulle komma fram vem det var.

En skitsak kanske men jag vill kunna komma till dagis och lämna vagnen utanför när jag hämtar Nemo. Och om Leon sover vill jag kunna lämna honom i den så jag slipper väcka honom. Dryga ungar alltså...


3 kommentarer:

Lina sa...

Kan du inte skriva nåt om dina erfarenheter av att ha barn på dagis? :-) Vad är bra att tänka på när man letar dagis, vad önskar du att du visste innan, önskar du att nåt var annorlunda? Bara en tanke.. Vi planerar inskolning från 1 år - hur gjorde ni med Nemo?

Eijlert... sa...

Gu vad irriterande, att man inte kan få ha grejerna ifred. Vad är det för ungar på det där dagiset? Är det så där på alla ställen?

Linnéa sa...

Lina: ha ha jag som bara gnäller? Jag ska klura på nåt om det...

Elin: nu låter det ju väldigt illa för er förstår jag. Vi har varit supernöjda med dagiset men senaste tiden har det varit väldigt snurrigt. Personalbyte, inskolningar och lite stökigt. Men sånt går väl i vågor som på alla ställen. Hoppas det blir bättre snart!