måndag, november 07, 2011

Teddystudien

Nemo är ju med i en diabetesstudie och var tredje månad åker vi till Malmö för att lämna blodprov, mäta, väga och svara på frågor. Varannan gång lämnar vi även en tredagars kostdagbok och varje månad skickas ett avföringsprov. Även vatten och tånaglar lämnas in fast mer sällan. Studien pågår till Nemo är 15 år så det är ett tag kvar.

Nu börjar det ju bli lite svårare att lämna blodprov eftersom Nemo är mer medveten och i en ålder där det är bäst att protestera. Men Monica som vi går till är jättego och med lite snacks, film, såpbubblor och hålla mamma i handen går det rätt så bra. Om Nemo blivit hysterisk/rädd/ledsen hade vi absolut inte tvingat honom att lämna blodprov såklart. Hittills har Nemos prover sett jättebra ut så jag hoppas det fortsätter så!


Nemo får "tanka" Nicke Nyfiken först så han får se hur det ska gå till.


En nål i armen är inte roligt men Nemo är världens duktigaste!


En gräddbulle är gott efter en sån prestation.

3 kommentarer:

Ninni sa...

Va duktig han är!! Jag skulle oxå behöva Monica när jag ska ta blodprov. Och en gräddbulle efteråt!!

Anna sa...

Tipsar om bedövningssalvan Emla (ni har säkert redan fått tips om den) på med salva och ett plåster en timma innan och det känns inte alls! Duktiga fina Nemo!

Linnéa sa...

Anna: vi har alltid emla så det känns ju inte så mycket men Nemo protesterar ändå. Han förstår ju att det är nåt som är obehagligt. Idag hade nog inte emlan riktigt tagit heller men han fixade det ändå!