torsdag, november 03, 2011

Kaninpest

Jag har kollat runt på internet och ringt runt till veterinärer och andra kunniga och har kommit fram till att Mymlan och Herr Kanin troligtvis dog av kaninpest. Mymlan var lite svullen på ögonlocken och ett tecken på kaninpest är just svullnad runt ögon och öron. Men det var inte så mycket att det såg konstigt ut eller att det var något fel. Men det var inget blod runt nos eller mun och det var därför jag inte trodde hon var sjuk. Herr Kanin var inte svullen igår men jag vet inte hur hans ansikte ser ut idag eftersom han ligger i huset med huvudet inåt. Jag klarar inte av att ta ut honom så Kalle får titta när han kommer hem. Jag ska frysa ner Herr Kanin under helgen så att jag kan skicka honom till Statens veterinärmedicinska anstalt där de ska obducera honom.

Stjärna är vaccinerad så hon kommer inte bli sjuk, kanske bara en förkylning, och Jätten är vaccinerad men jag vet inte exakt när och om det vaccinet fortfarande sitter i. Smilla är inte vaccinerad och jag kan inte få det gjort nu för bär de på smittan blir de jättesjuka av det. Om de fortfarande är friska om 1-2 veckor är faran över så jag håller tummarna och hoppas innerligt på det. Blir de sjuka finns det inget att göra, det är bara att ta dem till veterinären och avliva dem men det är ju inte säkert man hinner det.

När Kalle kommer hem ska han ta ut Herr Kanin och se om nåt syns på honom och sen lägga honom i frysen så jag kan skicka honom på måndag. Sen ska jag städa burarna och gårdarna ordentligt och sen får Kalle bränna marken med gasolbrännaren.

Helt jävla lovely.



6 kommentarer:

Frida sa...

Nej men usch. Snacka om otur :(
Lider med er.

Elin sa...

Fy vad hemskt! :( Så sorgligt och hemskt på en gång! :((

Evelina sa...

Sorry to tell you! Men när min kanin fick kaninpest var vi tvungna att elda upp buren efteråt för att inte smittan skulle spridas ytterligare :(

Linda sa...

Fy vad tråkigt!! Lider med dig :(( verkligen...

Jenny Shima sa...

Vad sorgligt:(
kram

Hili sa...

Tänker på dig! Hoppas det löser ser sig så du kan få vara den kanin tokiga Linnea du är i fred utan massa tråkigheter! Tänker på dig!!! Kram