måndag, november 21, 2011

Utseendet

Det skrivs mycket i många olika bloggar om att Engla, en av storbloggarna, har bestämt sig för att operera brösten. Hon har gått igenom två graviditeter, varav en tvillinggraviditet och är nu så missnöjd med det som är kvar av brösten att hon vill få tillbaka sina gamla bröst genom operation. Jag är sån som oftast tycker att andra får göra som de vill och även här. Men samtidigt är det synd att hon behöver lägga de pengarna på brösten för att må bättre. Jag tycker Engla har en skitsnygg kropp, och så har hon fött tre barn med den, det är fantastiskt. Jag har fött två barn och min kropp är inte vacker. Även om jag går ner alla mina gravkilon så har jag mycket överflödig, lös hud på magen som hänger och det tycker jag är jättefult. Jag är självklart stolt över att min kropp burit och fött det vackraste jag har men om man bortser från det så skäms jag över min mage och undrar om den dagen kommer då jag kan visa mig i bikini på stranden igen. Brösten däremot, som jag aldrig brytt mig om, ser i stort sett likadana ut fortfarande trots amning. Jag hade ju såklart hellre haft en snyggare mage men det finns kanske de som avundas att mina bröst ser ut som innan jag fick barn? Jag kommer antagligen inte operera mig eftersom jag inte vill lägga pengar på det men skulle jag vinna massa pengar kanske jag skulle göra det, och det är lite sorgligt faktiskt.

Vad tycker ni om allt det här med barnafödande, nya kroppar och operationer?

Om jag varit modig hade det legat en bild på mig själv i underkläder här men ja, det hoppar vi över...




6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag tycker att alla har rätt att spendera sina pengar preciss i vad man vill.... Men, kan inte låta bli att tänka på alla barn som dör av svält i världen och då tycker jag att att bryr sig om uttseendet såååå pass mycket är skandalös. Det är klart att man ska trivas i sitt kropp och bla bla bla men nuförtiden är lite en skam att inte va smal, snygg o otränad...Det är få som pratar, skriver, debbaterar om hur mänskligheten har blivit, varderingar, etik, moralisk... Men men... man ska vara modern, snygg och ytlig. Kramiz.
Mercedes,

Lina Cronier sa...

Jag är sjukt nöjd med min kropp sålänge den är frisk. Och thatś it. Den kan få se ut hur den vill, så länge den mår bra är jag nöjd med den.

Så skönhetsoperationer är med andra ord inget för mig eftersom jag inte tycker det är viktigt att ha en "snygg" kropp :)

Elin sa...

Det är så svårt det här... Jag tycker rent ideologiskt att man inte ska rätta till kroppen efter en graviditet (eller flera), eftersom kroppen helt naturligt formas så som den gör av livet. Samma sak med åldrande - varför skäms man för rynkor? De är ju bevis på att man har upplevt mycket!

Men å andra sidan kan jag förstå att man vill snygga till, jag känner det själv. Inte att jag skulle lägga mig under kniven, men som jag ser ut nu vill jag verkligen inte se ut längre än behövligt!

Men jag håller med dig, Engla borde lägga pengarna på att må bra istället för att köpa nya tuttar för dem... Faktiskt.

Ninni sa...

Jag tycker att man får göra precis som man vill. Jag är inte heller nöjd med min kropp efter två barn men den fungerar som den ska!! Jag skulle nog inte varit lika angelägen om att gå ner i vikt om det inte var för att jag har en hel garderob med jättefina kläder som inte passar mig längre.

Jag har idag påbörjat projekt: "Stolt och stark tvåbarns mamma"

Jenny Shima sa...

Jag är ganska nöjd med kroppen efter graviditeten, visst magen är sladdrigare och har bristningar men det ser jag som något bra för världens bästa son låg i den. Brösten har inte förändrats nämnvärt hos mig heller jag har svårt idag att tänka mig att jag skulle göra en operation. Det viktigaste hos mig finns på insidan och att jag har en familj som älskar mig som jag älskar den.kram

Eijlert... sa...

Om mina bröst blir platta o fula efter jag är klar med barnafödandet så kommer jag att justera dem.
mina bröst är ett komplex jag haft länge, ända sen tonåren.
En bekant här i byn fixade sina bröst efter amningen eftersom de blev som blöta lovika-vantar som bara låg längs kroppen såna bröst vill inte jag ha. Jag kommer heller inte bry mig vad andra tycker, för jag gör det för min egen skull.
Var och en får göra som de själva vill helt enkelt. Bara man gör det för att man vill själv och inte för någon annans skull.