tisdag, november 08, 2011

Små tips

• Lite vaniljsocker i vispad grädde är jättegott.
• Vaniljsocker på blåbären när man gör blåbärspaj ger pajen ett lyft.
• Istället för sylt och grädde till våfflorna eller pannkakorna brukar jag ha vaniljkesella och finhackad frukt till exempel banan, vindruvor och kiwi, och bär.

Ja jag tycker om vanilj.

Har ni några små tips som ger det där lilla extra?



4 kommentarer:

Världens snällaste granne, idag iaf sa...

Jag brukar ta smält smör och "ringla" över smulpajen ett par minuter innan den är klar. I smuldegen har jag alltid Dark Brown Muscovado socker. Sen När pajen svalnat en del så är den härligt knaprig!
Ett annat tips är att när jag gör smuldeg så gör jag massor och det jag inte behöver fryser jag in. Bär har vi alltid i frysen.... Perfekt för snabbfikan! (typ på onsdagkvällar)

Hili sa...

Jag har ett tips för dom (läs mig) som måste tänka på vikten men ändå vill ha något gott ibland... Skiva äpplen och strö över kanel, in i micron en kort stund så äpplena blir lite mjuka sen på med antingen vanilj kesella eller vanlig kesella med lite vanilj socker och sen gruffa! Blir näääääästan som att äta äppelpaj! Kram!!!

Ninni sa...

När man bakar till exempel kladdkaka kan jag rekommendera att använda kokos istället för ströbröd i formen.

Flytande vanlij på flaska är godare än pulver.

Jag brukar göra lusselängder med vanlig, socker, mandelmassa och smör som fyllning för de blir inte torra lika fort som lussekatterna (går även att göra som kanelbullar, dvs att man skär dem i bitar och lägger dem i formar).

Barnmatsburkar, tex aprikoskräm passar perfekt som tårtfyllning.

Linnéa sa...

Gud vilka bra tips!! Tack ska ni ha. :)