onsdag, september 22, 2010

Usch vilken dag det har varit. 7.15 skulle vi vara på barnkirurgen i Lund och 6.35 vaknade vi i panik. Min klocka hade av någon underlig anledning inte ringt 5.20 och det var bråttom bråttom. Såklart var Emla-krämen helt försvunnen och jag hittade den tillslut under sängen. Undrar vem som lagt den där.. Vi blev ändå inte så jättesena, 7.30 var vi på plats och Nemo fick byta om till små små sjukhuskläder och lugnande. Han blev helsnurrig och låg och skrattade när de satte en nål i handen på honom. 8.15 följde jag med honom in på operationsrummet och de sövde honom och jag fick gå ut till Kalle och vänta.

Lite innan 10 fick jag gå in till Nemo på uppvaket och satt vid hans sida tills han vaknade en timme senare. Operationen hade gått bra men han hade ont och fick smärtstillande. Efter ett tag fick vi gå in till rummet igen. Nemo var trött och drack välling och klängde sig fast vid mig och Kalle som en liten apa. Han somnade och sov ett bra tag i sängen. När han vaknade var det kläng igen men han verkade inte ha ont. Han fick lite kanelbulle och strax innan det var dags att ta bort nålen i handen somnade han igen.

Tillslut fick vi åka hem och Nemo somnade i bilen och vi la honom i vagnen när vi kom hem och där sov han ett bra tag. När han vaknade var han sitt gamla jag igen och det var skönt att se. Men trött blev han snabbt och efter två flaskor välling och alvedon somnade han i min famn i soffan.

Jag är så glad och lättad för att det gick bra idag. Det var inte så jobbigt som jag föreställt mig men jag tror det beror på de underbara sköterskorna och kirurgerna. De var verkligen jättebra och snälla hela tiden och vi kände oss väl omhändertagna. Nemo charmade dem och han fick en spade när vi skulle hem. Nu har han ett sår i ljumsken och ett i pungen där de sytt fast testikeln. Om 6 månader ska vi på återbesök och kolla så att allt ser bra ut. Det har varit en jobbig dag men nu kan vi se fram emot barnbarn iallafall.

8 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Vad skönt att det gick bra. Stor kram till er

Michaela sa...

Gud vilken dag ni har haft, så skönt att allt gått bra.
Ha en fortsatt tevlig kväll.

Mirijam sa...

Tjoho!

Elisa sa...

Så härligt att det gick bra! Nemo är en liten hjälte :-)
Kram

Marie sa...

Skönt att allt gick bra!
Kram

Mirja sa...

världens tappraste Nemo, jag är så sjukt imponerad av honom, och att han til o med skrattade vid sprutan, hehe, gulligt. Det är läskigt att bli sövd och opererad. Till o med jag som är 29 år var rätt skraj när det väl gällde igår, men min op gick också bra. Jobbigast nästan efteråt när man vaknar ur narkosen och känner sig helt vimmelkantig.

Juristens bebis sa...

Hejja Nemo =)

Linnéa sa...

vad gulliga ni är som tänkt på oss. :)