tisdag, september 14, 2010

Jag älskar verkligen té. En stor kopp rykande hett té med mjölk i, eller grädde om det ska vara riktigt lyxigt. Jag dricker té på morgonen, gärna en kopp efter lunch och minst en kopp på kvällen. Och då är det stora koppar a' la Central Perk som gäller. Jag har en hylla ovanför ett av fönstrena i köket där jag har 13 fina plåtburkar med olika tésorter och det är riktig fest när jag får gå till en tébutik och köpa nytt.

Men det finns tre saker jag stör mig på när det gäller andra människor och té:

1. När jag kommer till en tébutik och vill ha hjälp. Jag berättar vad jag är ute efter, vad jag inte gillar och sen vill jag ha rekommendationer och få lukta på en massa spännande sorter. Då finns det inget mer störande än ett butiksbiträde som är helt nollställd och inte alls är insatt och som typ svarar "jag vet inte".

2. Jag dricker inte kaffe. Jag hatar kaffe, tycker det smakar skit. Men på alla arbetsplatser är det lag på att den som kommer först sätter på en kanna kaffe. Som den kaffe-hatande människan jag är så tänker jag inte på det och ofta blir kärringarna sura om de kommer till jobbet och det inte finns nytt kaffe. Men hur ofta har någon kokat upp vatten och tagit fram tépåsar till mig när jag kommer till jobbet? Gissa..

3. När man blir erbuden en kopp té och så får man en liten plastmugg med en påse Yellow Label eller Earl Grey i. Jag hatar Yellow Label och Earl Grey och har man påsen i koppen mer än fem sekunder blir det jättestarkt och bittert.

5 kommentarer:

äppelblomman sa...

Jag älskar kaffe!!! Började dricka det för sex år sedan när jag var gravid;-) Man brukar ju sluta då... Men jag är ju lite konstig oxå;-)
Gillar te oxå. En stor kopp te på kvällen är gött!!!

Du har något att hämta på min blogg!!!
Kram K

Evelina sa...

Håller med precis -löööv té - hatar kaffe. Men prova earl gray med gräddig mjölk och inget socker. var från början en nödlösning på jobb för att det var minst äckligt av alla billiga påsteér men nu har det blivit en vardagsfavorit när jag behöver mycket koffein (och det händer ju aaaldriiig...) puss!

Jennie sa...

LIPTON YELLOW LABEL TEA! Hat! Hat hat hat!

Maja sa...

Som gammal inbiten tea drickare vet jag precis vad du menar. Dock blev jag avvand med tea under min lump nu de godaste som fanns att tillgå var blackcurrant (påse of course) efter 7 månader tröttnar man...
Så nu är jag kaffe kärring :D
Ivilket fall de här med att de aldrig finns"riktigt" tea utanför hemmet eller på bajnödigt dyra cafeér. Helt ärligt Kaffet utanför hemmet är inte helelr så jävla bra. Så på dne punkten är de kvitt :p

För övrigt är de godaste teaet jag drukit Uddevalla Tea no2. Finns vad jg vet bara att köpa på deras museeum i en mysig plåtburk dessutom.
Har du dina vägar förbi/bekanta där MÅSTE du prova!

Evelina fd vitemöllegatanbo sa...

haha skrattade gott åt surkaffetanterna som blir arga på jobb för att man inte satt på deras kaffe. Har varit mycket tjafs om detta på min arbetsplats. Vi tedrickare fnissar bara och låter dom hållas. Vi bråkar aldrig, först ut sätter på tevatten, inga konstigheter=)
Själv har jag gått över till att dricka mate,mår hur bra som helst av det, ännu nyttigare än te och pigg som satan blir man( mer uppiggande än kaffe t.o.m.) =)
www.yerba.se