söndag, september 05, 2010

Så här fina blev kaninhagarna som Kalle har slitit med! Tänk nu att de ska målas vita också, så fint det kommer bli. Plattorna är lagda med lite mellarum så i vår kommer det växa gräs mellan dem och så är det bara att sopa bort bajs och annan skit för att hålla det rent och snyggt.




Och så har vi då invånarna i den lilla kaninbyn. I den mindre hagen till vänster bor Dino och Hilde.


Dino är en dvärgvädurskille som blev 3 år i augusti. Jag hittade honom på Blocket när jag behövde en kaninkompis till Lillan när vi flyttade till huset i mars 2008. Tyvärr dog Lillan i oktober 2008 och då fick Dino flytta ihop med Hilde.

Hilde är en dalmatiner-rex som blev 2 år i april. Rex kallas också för sammetskaniner eftersom deras päls är kort och tät och helt fantastiskt mjuk. Hilde är mamma till de andra fyra kaninerna som jag har. Hon är den enda av mina kaniner som är renrasig med stamtavla.
I mars 2009 föddes det hastigt och lustigt 11 kaninungar. Leo, av rasen tysk jättescheck, hade hoppat in till Hilde och tjuvparat sig utan att jag visste något. Ut kom 10 vita ungar med svart teckning och en helt svart unge. Tyvärr dog Leo i april 2009 då jag skulle kastrera honom. Väldigt synd, han var en ståtlig och fin kanin.



Lilla Leo har fått sitt namn eftersom han vär väldigt lik sin pappa till både utseendet och sättet. En mycket kaxig ung kanin som har åkt på stryk av de andra så att ena örat klyvdes (klövs?) i tre delar. Nu är han inte så kaxig längre. Bor tillsammans med sina tre syskon i hagen bredvid Dino och Hilde.


Herr Kanin, den enda svarta kaninen i hela kullen. Givetvis är det Kalle som har döpt honom.

Lucia var en av tre flickor i kullen på 11 kaninungar. Jättesöt med sitt "rouge" på kinderna och mycket lik Hilde när hon var liten.



Charlie är Nemos kanin och han har en väldigt speciell teckning. Innan han fick sitt namn kallades han för rosetten på grund av teckningen över nosen.


3 kommentarer:

Lina sa...

vilket lyxboende!! Det blev verklien jättebra!!

sofie sa...

Verkligen jättefina och stora inhängnader!

Eijlert... sa...

Verkligen snygga burar, de lever som i rena lyxvillan där i. Blir nog jättebra. Söta kaniner du har!