söndag, februari 11, 2007

Skön söndag

Kom nyss in efter en lååång promenad i det blåsiga, kalla men ändå soliga vädret.

Jag och Kalle bestämde oss för en promenad i Pildammsparken när vi gått upp, och på vägen dit så gick vi förbi prylmarknaden på Möllan som hade öppet så vi kikade in där. Har tänkt gå dit massor med gånger men det har aldrig blivit av.
Jävlar med prylar de har där inne. Det mesta är stöldgods men det är så sjukt billigt och perfekt när man ska köpa deo, rakhyvlar och annat som är trist att lägga pengar på.
Jag köpte en parfym som jag jättelänge velat ha för endast 75 spänn! Glömt vad den hette men den luktar typ likadant som en Calvin Klein-parfym som jag älskar och som är skitdyr. Nästan 1000 spänn flaskan.

Vi gick sen ett varv i Pildammsparken där det på ena sidan blåste så mycket att hela huvudet isade och gjorde ont. Sjukt.
När vi närmade oss Möllan igen kom jag på att jag ville köpa Baileys-té som jag drack hos Evelina i veckan så vi gick till Pappas för att handla. Tyvärr var Baileys-téet slut men jag köpte ett som hette Äppelkaka istället med smak av äpplen, kanel och vanilj. I LOVE!

Sen gick vi till triangeln för att kolla i té-affären där men de hade inte ens Baileys-té så jag köpte ett liknande som hette Mums-bums som nog är jättegott.
Så idag är det té-fest här hemma för den som vill titta förbi..:)

Igår var också en mysig dag.
Farmor och Emma kom hit, jag färgade Emmas hår och vi åt middag som jag lagade. Lax med färskpasta, fetaost, coctailtomater och paprika.
Emma är min absoluta favoritkusin, har alltid varit. Hon är 14 år och så otroligt tonårig..:) Allt är pinsamt och jobbigt och det absolut viktigaste som finns är att passa in.
Ända sen hon var liten har hon sett upp till mig och hon var nog bara 8 år när jag färgade håret på henne första gången. Det blev slingor i rosa och blått. Efter några år så blekte vi hela håret och färgade det illrosa till hennes föräldrars stora glädje.. ;)
Sen kom hon på att hon ville vara blond och för bara ett år sen fick jag övertala henne till att göra slingor istället för att bleka hela håret för att slippa den brutalt fula utväxten.
Nu har hon kommit på att hon vill ha svart hår för hon är lite tuffare nu med döskallar och rockmusik..:) Tyvärr får hon inte färga det svart för sin mor och far men jag har lärt henne ett litet knep. Hon fick färga det mörkbrunt så det gjorde vi nu och ska göra ett par gånger för sen är steget till svart inte så stort och de hinner vänja sig..:)
Jag har alltid spökat ut henne och sminkat henne en massa när hon hälsat på mig. Nu sminkar hon sig själv varje dag på ett sätt som hennes kära far inte tycker är snyggt..:)
Jag tycker resultatet med mörkbrunt hår klädde Emma jättebra, bättre än blondt.


Bild 1: 2001- Röda och blå slingor
Bild 2: 2004 - Blekta slingor
Bild 3: 2007 - Mörkbrunt i hopp om svart


Bowlingen på kvällen var jättekul! Jag säger nog inte så mycket mer utan låter bilderna tala för sig själv...
Efter bowlingen spelade vi lite andra spel och sen gick vi och hyrde en film som vi såg och sen spelade jag tv-spel tills lite efter 00 då vi la oss i sängen för att kolla på lite My name is Earl på datorn.
Nu ska jag städa till kaninerna och sen provsmaka mina nya téer.

8 kommentarer:

mimmi sa...

hihi prylmarknaden rules!

Mayumi sa...

Självklart är Kalle också välkommen! :) Jocke skulle kolla upp om han skulle göra nåt speciellt just den helgen så jag återkommer imorrn med svar :)

Anonym sa...

din kusin blev jättefin i det mörka håret ja! =) kul att hon har en sån härlig kusin som dig :)

Linnéa sa...

mimmi: ja verkligen..:)

mayumi: super..:)

mirja: ja jag tycker oxå det, fast hon vill se svår ut på kortet. men så e det väl å va 14..;)

Anonym sa...

Ohh, pryl marknaden är jätte bra. Men se upp för ficktjuvar när du är där. Har vart med om en gång att en liten tjej (ca 5 år) stack ner handen i fickan på mig. Grr.

Hade också velat ha en kusin som dig! mina kusiner tycker bara jag är knepiig för jag ser ut såhär :p Och jo när man är 14 ska man se så himmla svår ut (been there, done that)

Linnéa sa...

maja: ja jag sa åt kalle att hålla hårt i plånboken..:) kan tänka mig det inte är det hederligaste stället..:)
ja hon är rolig emma. kul nu när hon är lite äldre så man kan prata om sånt som hon tycker det är jobbigt att prata med tex sin mamma om..

Anonym sa...

tittade närmare på resultatet från bowlingen blev smått imponerad av ditt! resultat! första gången jag är inne på en blogg! e man ute då? haha sen blev det uppesittar kväll... var som att läsa en bra bok kunde inte sluta nu e klockan halv två o jag ville avsluta med en kommentar så här fick du min första måste decka nu!//hälen

Linnéa sa...

hälen: haha ja lite ute är du men nu har du börjat med den bästa bloggen så du hämtar dig snabbt!
vi får ta och bowla nån dag så du får se mig live..;)