tisdag, februari 06, 2007

Ledsen

Alla utgifter ska tydligen komma på en gång.

Denna månaden fick Kalle en mycket bättre lön än vad han trodde och därför bestämde vi oss för att unna oss en ny tv eftersom en 20" Nesco med 15 år på nacken inte alltid är så kul att titta på.
När vi bestämt oss och betalat handpenning på tv'n så är plötsligt båda bilnycklarna puts väck av någon jävla anledning så nu måste det fixas. Bogsera bilen till Toyota och byta skiten. Jaha, det blev några tusen extra i utgifter där.
Och så kommer ju jag att få betala reparation av saker i förra lägenheten som min kära hyresgäst orsakat men vägrar stå för. Och eftersom lägenheten står på mig och allt ansvar är mitt så kommer jag att åka på den notan.
Och nu har kylskåpet gått sönder också!
Vi skulle frosta av kul och frys idag och eftersom de inte funkat riktigt som de skulle så blir det snabbt jättemycket is. Kalle skulle försöka slå bort det med en skruvmejsel och råkar då slå hål så att allt freon pyser ut.
Som tur är funkar frysen fortfarande så vi kan ha alla frysvaror där, men alla kylvaror får vi ha på balkongen. Tur det är så pass kallt att det går.

Nu är det ju så att Kalle tjänar bra med pengar så det kommer inte gå någon nöd på oss även om vi måste punga ut med alla dessa tusenlappar, MEN jag känner mig dum som inte kan bidra med något.
Med ca 7000 i månaden så har man ju inte så mycket extra.
Så nu har jag bestämt mig för att ta mina sparpengar jag lagt undan till tatueringen och hjälpa till med en del av dessa utgifter. Kalle säger det inte behövs men det känns inte rättvist annars.
Det gör ont i mig för jag vill så gärna göra den här tatueringen, men jag får helt enkelt börja om och spara ihop pengar igen.
Eftersom Charlie har blivit sjuksrkiven på obestämd tid så skulle jag boka nya tider med Jens denna veckan men jag får skjuta på det. Får jag jobb i sommar kan jag tatuera mig i höst, men får jag inte det så måste Kalle hjälpa mig med pengar i sommar och då känns det fel att lägga mina sparpengar på bara mig själv.
Men usch så ledsen jag känner mig. En bagatell kanske men... Det känns tungt eftersom jag såg fram emot det så mycket.
Så nu är det väl bara att vänta in nästa sak som ska gå sönder och kosta pengar känns det som. Jävla skit.

12 kommentarer:

Anonym sa...

usch vad tråkigt att sådant ska hända :( hoppas de fixar sig med pengar & allting.

Anonym sa...

Visst är det hemskt att en sådan trist sak som pengar ska orsaka en så mycket ledsamhet?

Linnéa sa...

fia: ja det fixar sig, vi har pengarna men det är tråkigt att jag måste offra mina sparpengar för att saker går sönder.. men jag känner att jag vill hjälpa till, det är inte rättvist mot kalle annars..

raur: ja det är skittråkigt! det kunde ju vart värre, vi har ju pengarna, men du som oxå älskar tatueringar förstår nog..

Anonym sa...

Fan vad tradit, men jag hade nog gjort som du. hatar att känna mig snyltig :(

Anonym sa...

Vilken otur ni haft! :( Väldigt snällt av dig att ta pengar från tatueringssparandet iallafall :D Hoppas det fixar sig!

*bamsekram*

Linnéa sa...

eve: men eller hur.. det känns inte kul alls att jag ska lägga alla mina pengar på mig och kalle alla sina pengar på oss...

dessi: lite får man ju bjuda till..:) pengar kommer ju alltid mer av nån gång iaf. KRAM

mimmi sa...

Fy vilken otur!! Vad köpte ni för tv? Funderar på att köpa en, men alla är så dyra..

Anonym sa...

men hallå! man kan ju inte släppa ut en massa freon sådär, det är ju jättefarligt för ozonlagret! nu kräver jag att ni lever jättemiljövänligt i minst ett år!

och du vet att man kan stänga av elen till frysen och vänta på att det smälter va...?

Linnéa sa...

mimmi: vi köpte en samsung på hi-fi klubben.. den kostade strax under 10000 med 5 års garanti inkluderat. samma tv kostade lika mycket på onoff men d fick man köpa till 3 års garanti för 1400. det är en widescreen plasma, typ 32" eller 37" tror jag.,

du kan få köpa vår gamla 20" nesco billigt..;)

Linnéa sa...

elin: kalle hade helt ont i börstet för han andades in det så det släpptes nog inte ut så mycket..:)

jo vi stängde av allt men det var så mycket is pga av ett fel så vi var tvungna att göra så oxå annars hade det tagit för lång tid och allt hade hunnit tina. det var som en istid där inne.

Anonym sa...

hahaha, jamen så du menar att freonet stannar inne i honom sen eller...? kretslopp, ringer det någon klocka...? ;)

Linnéa sa...

elin: nej jag var mest ironisk faktiskt.