torsdag, november 04, 2010

Komma vidare?

Jag är så jävla arg för att mården rymde igår. Vi hade den och hade den inte slitit ur gallret ur buren hade den varit död och begraven vid det här laget. Så länge den härjar här ute får jag ingen ro, jag kommer inte kunna gå vidare. Men sannolikheten att mården ska gå in i i samma fälla en gång till verkar inte så stor.

Jag har varit inne på ett community för att få lite tips och frågat saker om hur jag ska kunna fånga mården och självklart måste det lägga sig i en massa jävla pretto-människor. Jag blir så irriterad. En tjej skrev att jag skulle komma ihåg att mården också är ett djur så den ska inte plågas eller lida. Jag svarade att jag absolut inte vill plåga något djur, men den här mården har plågat ihjäl fem av mina kaniner så jag kommer göra allt för att få fast den. Då kommer någon annan och skriver: Är nog inte enda mården som finns...

Nej men fan i helvete, det vet jag väl! Men i min trädgård är det den enda som finns och den måste väck. Fattar folk inte det?? Nej det ska värnas om allt och alla men folk fattar inte hur det är att bli utsatt för något sånt här. Tack och lov var det en klok person som gav svar på tal:

Mårdar går ensamma i sitt revir, såvida dom inte går med ungar. Dom jagar slut allt småvilt i området och när dom inte hittar mer mat så flyttar dom vidare och jagar i ett annat område. Den mården vet att Linnéa har en kanin till och den ger sej inte förrän den fått tag i den.
Hon har inget annat val än att ta den.

Om ni inte har varit med om en mårdattack personligen så var snälla och starta inte en tyck-synd-om-mården-kampanj här nu. Det är det sista man behöver höra i detta läget. Den ena mården jag haft här hotade både mig och hundarna när dom var ute på gården. Mårdar är farliga djur och går dom in i trädgårdar och hotar folk och husdjur så måste dom bort. Mina barn fick inte vara ute när hon höll på här.

Man kan heller inte skydda sina husdjur mot mård. Mård är ett smart djur som går igenom trä och lär sej dyrka karbinhakar utan vidare. Dom är envisa som synden och ger sej inte förrän dom lyckats. Dessutom har kaniner en inbyggd skräck för mårdliknande djur, så extranät gör ingen skillnad. Visar sej mården för en kanin så dör kaninen av chock.

Så om ni inte har något uppmuntrande att säga här så låt bli att säga något alls. Jag jobbar med vilda skadade djur och värnar om att alla djur har sin plats i naturen. Men här pratar vi inte om en mård i naturen, här pratar vi om en mård som massmördar i Linnéas trädgård och kan bli riktigt farlig även för hennes familj och så kan man inte ha det.

7 kommentarer:

Eijlert... sa...

Förstår att du blev irriterad på de där knäppgökarna som inte förstår hur du har det, men som sagt tur att det fanns en klok människa iaf. låter mkt vettigt det hon säger.

men om Mården jagar slut på allt i sitt revir. Kan du inte ta in kaninen o lura den? Eller funkar det inte så lätt?

Kram Elin

http://limbergivitavillan.blogspot.com/ sa...

Jamen Kalle får väl sätta sig på vakt, han har ju älgstudsaren. Den ska ju bort så är det bara...

Kram gumman

Jenny Shima sa...

Jag hoppas att ni lyckas ha ihjäl den.

Anonym sa...

Jäkla jag trodde inte att mården kunde ge sig på människor och hundar! Läskigt! Då kan det ju vara en risk om sonen är ute och leker åxå. Fy attan! Hemskt att den tog alla kaninerna!
Jag tror att dom som tycker syn dom mården inte vet något om den! Efter att ha läst det du la in att den kan ge isg på allt så hade jag verkligen åxå gjort allt för att bli av med den!
Hoppas ni får den!!!
Thina

Linda sa...

Usch, vad tråkigt att läsa att bården hade ihjäl dina kaniner! Förstår att du är arg och ledsen :(

LolitaRegina sa...

Vilket riktigt bra svar den människan gav! :) Skönt. Det är klart du måste få bort mården, det är ju inget ens att diskutera!! Tänker på dig.

Mirijam sa...

tjoho, alltså HEJA DEN MÄNNISKAN! bevare mig från prettomänniskor som bara ska lägga nosen i blöt utan att ha med saken att göra! Jag tycker att det var fantastiskt att hon orkade ge dig ett så långt och fint svar!