fredag, november 05, 2010

En ihopsydd Herr Kanin

Jag fick en tid hos veterinären 14.15 idag och min underbara granne ställde upp och passade Nemo och jag fick lånas hennes bil.

Herr Kanins öga hade som tur var klarat sig utan skador men ögonlocket var tvunget att sys ihop både under och över ögat. Han hade ett fult sår i sidan också men det gick inte att sy eftersom det var för brett. Och för att sy behövde han sövas och då blev jag genast orolig för att jag skulle förlora honom också. Herr Kanins pappa dog under narkos men själv klarade han att bli sövd under kastreringen iallafall.

Som tur är gick allt bra och jag fick ta med en groggy kanin hem. Han satt hos mig i soffan tills han kvicknat till och eftersom han inte får bo ute nu med de skador han har så byggde Kalle upp en hage på vinden som är fylld med en massa gott hö. Där kan han återhämta sig samtidigt som han får vara kvar i ett lite svalare klimat så att det inte blir en chock att komma ut igen. Ögondroppar fyra gånger om dagen och tvätta såret en gång om dagen står nu på schemat.

Jag åkte till Veterinärerna på Bruksgården som ligger utanför Svedala och jag rekommenderar alla som bor i närheten att åka till dem. De är otroligt snälla och bryr sig om både en själv och djuret. Helt underbara!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stackare, men skönt att inte ögat var mer skadat. Jävla mårdfan hoppas att du får tag på den.
Kram M.Rönnerfors

Mirijam sa...

Åh lelle gobben. Jag är så ledsen för din skull Linnéa!

äppelblomman sa...

Å söta lilla kanin! Jag tänker på er och hoppas verkligen att mård djäveln snart tas i fällan!!
Stor kram K