torsdag, april 15, 2010

Nemo har lagt sig och jag känner mig lite piggare faktiskt. Fick lite energi av ett spontant besök av Helena och Calle på eftermiddagen. Söta Helena och jag dansade samba ihop men nu har vi inte setts på ett tag. Mirijam ringde och vi försöker boka in ett datum när vi alla kan ses och det lutar åt typ juni. Jag som har en stickling till henne här eftersom jag ska få henne hooked tänkte jag.

Nemo har varit piggare idag men han har bajsat två gångeroch gråtit varje gång för att det svider. Jag torkar honom inte i rumpan utan sköljer av honom i duschen och baddar torrt med en handduk. Idag var han ännu rödare så han har krupit runt blöjlös i ett par tunna kallingar där det står Touch Down på rumpan. Jag köpte ett paket Libero för att se om det kan hjälpa lite. Libero funkade inte alls när han var liten och han har aldrig haft problem med Pampers innan men eftersom han fått mycket Panodil, Ipren och hostmedicin så blir ju bajset "starkare" och mer frätande. Så vi provar så här. Det får bli en nakendag imorgon med.

Och på pelargonfronten börjar det hända grejer! Igår köpte jag årets första pelargon, en ny sort som heter Snow och idag fick jag hem 12 sticklingar från Odla.nu. Appleblossom Rosebud, Tomcat, French Vanilla och Rouletta. Tre sticklingar av varje.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!! Har en dotter på 1 år. När hon haft problem med röd rumpa så tycker jag att Silonsalva som finns på apoteket varit helt fantastiskt! Det bildar verkligen en barriär mot det frätande! Tycker absolut du ska testa! Man kan även varva med lite Bepanthensalva, som har en läkande effekt vid röd rumpa.
Tack för en bra blogg! Kram från en trogen läsare.

Anonym sa...

Underbara Pelargoner, du kan massor om dem, visste inte att de fanns så många olika sorter.
Smart med blöjbyte, bar rumpa och salva till lillkillen.
Tänder kan ju göra sig påmind om sin ankomst med snor, feber, diare och ofta är bebis så lessen, och man kan inte sätta fingret på vad det är.
Då kan det vara en liten bulle i munnen där tanden vill komma fram.
Kram Mimsan

Anonym sa...

inotoyl är superbra mot röda rumpor (finns på apoteket kostar inte många tior)

många kramar till er alla tre från dagistanten Evelina =)

Maja sa...

Åh! Har nog aldrig sett gula pelargonier innan. Sjukt fina.
Kanske akn få snylta 1 stickling sen nästa år elelr vad de blir, haha. :)

Linnéa sa...

Anonym: tack för ditt tips! får köpa den när zinkpastan är slut! kul att du gillar bloggen , det värmer och betyder mycket!

Mimsan: ja sen jag fick min första pelargon av min mamma för 3-4 år sen så har intresset växt. det finns ju så mycket mer än bara de vanliga "mormors-pelargonerna".
nemo har inte fått någon tand än, men ibland tycker jag mig se att det är nån på g iaf! kram!

evelina: tack för ditt tips, kan tänkla mig du fått smörja många rumpor! :) Kam!

maja: jag har haft en gul men den hann alldrig blomma och sen dog den. vi får hoppas de här klarar sig så det blir några stucklingar nästa vår. hör av dig igen så kan jag fixa en till dig. annars kostar tre sticklingar 48 kr på odla.nu så det är verkligen inte dyrt!