onsdag, april 14, 2010

Det har varit en kämpig dag. Nemo vaknade kvart över två inatt och var jätteledsen. Jag fattade inte varför men han fick välling och en ny Panodil och vid halv fyra somnade han igen. Kvart över fem imorse var det samma sak, en superledsen bebis som bara grät och grät. Inte på något skrikigt sätt utan hjärtskärande så man verkligen fattar att nåt är fel.

Han hade bajsat så jag bytte på honom och såg att han var väldigt röd i rumpan på ett sätt han aldrig varit innan, plus två vita utslag som var lite svullna. Han fick vara utan blöja ett tag och vid åtta traskade vi till BVC. Där fick jag salva, zinkpasta, som ska hålla bajs och kiss borta för han är röd och irriterad i rumpan och när han kissar och bajsar så fräter det. Såklart han hade ont då, stackars liten.

Hela dagen har han varit superledsen, jag har inte kunnat sätta ner honom alls förutom då han fått krypa runt lite på golvet i stora rummet. På eftermiddagen var vi ute en stund och när vi kom in fick han krypa utan blöja en stund och sen sov vi i soffan lite. När Nemo vaknade igen var han på strålande humör och verkade inte alls ha ont längre. Han åt lite lasagne, första maten sen i fredags och har varit på bra humör och skrattat rätt mycket ikväll.

Hoppas det vänder nu för jag orkar inte en sån här dag till. Hur orkar ensamstående föräldrar? Jag fattar inte, men imponerad är jag. Det hade väl inte varit fullt så slitigt idag om jag själv varit frisk. jag mår mycket bättre än igår men inte helt bra.

Stackars lilla Nemo, så maktlös jag har känt mig när han gråtit så tårarna runnit och blivit så frustrerad så han inte vet vart han ska ta vägen. Jag är helt slut och kroppen värker. Efter Greys anatomy är det direkt i säng. Hoppas på en bättre dag imorgon!

8 kommentarer:

Mirijam sa...

Åh lilla gubben! Krya på er båda två!

äppelblomman sa...

Hemskt när de har så där ont:-( Skönt att de gick över! Jag kan varmt rekomedera salvan inotyol till allt! den är extra bra mot röda rumpr och jag tycker den är mycket bättre än zinksalvan. Finns på apoteket!!
Och som sakt. Salvan kan användas på de mesta och de läcker med en gång!!
Kram K

Linda sa...

Min son blir jätteröd så fort han har pampers... Det har till och med blivit sår av dem i rumpan på honom. Libero fungerar bättre för oss!
Skulle inte heller orka att vara ensamstende. Vi hade kolikbarn i 4 månader och sen emellanåt har det varit skittufft även efter det. Pust!! Men det är ju värt det i slutändan som tur är!

Jenny Shima sa...

Stackare hoppas att det blir bättre idag.
Jag hade nog inte fixat att vara ensamstående heller. Jag bruakr tänka på en av mina kollegor som är ensamstående med tvillingar, jag fattar inte hur hon orkar.

Lilla Anna sa...

ajaj,,, tänk att inte kunna berätta vad det är man är ledsen för! Förstår att du måste känna dig maktlös.. Men han mår alldeles säkert bäst av att va nära dig, annars hade han varit ännu mer ledsen.. ;)

Hoppas det vänder nu!

Ida igen... sa...

Man orkar det man måste orka <3...

Anonym sa...

Lilla Vännen då. Tänder på gång?
Inotyol är den bästa salvan mot allt.
Krya på er kram Mimsan

Linnéa sa...

Tack allihop för era tips och snälla ord. Det är så rörande och roligt att läsa att ni bryr er om oss!

Ida: Ja det är sant, hade man varit tvungen hade man orkat det och lite till!

Mimsan: Jag har tittat och tittat men inte sett några spår efter tänder, kanske kanske bara. Men i så fall tar de tid på sig. :)