torsdag, april 22, 2010

Jag var väldigt nära vän med en tjej i flera år. Vi hade så sjukt roligt ihop och gjorde det mesta tillsammans. Hon ställde upp för mig och var en bra stöttepelare och ett tag bodde vi ihop. Men helt plötsligt började hon bete sig annorlunda, blev "avig", drog sig undan och pratade mindre och mindre med mig. Hon flyttade från mig på ett rätt tråkigt sätt, jag blev ledsen men försökte hålla god min ändå även om jag kände mig sviken. Självklart ligger det mycket mer bakom än det jag skriver här, men jag vill bara ta det i korta drag.

Vi umgicks inte längre bara vi två utan det var bara på fester dit vi båda var inbjudna. Någon gång tror jag vi försökte hänga som förr men det kändes aldrig bra. Vi pratade mindre och mindre och idag har vi inte pratat på flera år. Eller jo, vi sågs faktiskt i julas fast det var inte mitt val.

Med tiden försvann respekten för henne mer och mer och tillslut tyckte jag det var lika bra att vi inte var vänner för hon var inte värd min vänskap. Hon hade "valt bort" mig eller hur man nu ska uttrycka det. Hon har alltid varit speciell och många har haft svårt för henne men jag trodde aldrig hon skulle bete sig mot mig som hon gjort mot andra.

Hon sa aldrig grattis när jag blev gravid, eller när Nemo föddes. Visst, jag berättade aldrig det för henne personligen men vi var vänner på Facebook och MSN och har andra gemensamma vänner så jag visste ju att hon visste. Även om man glider ifrån varandra tycker jag man gratulerar till något sånt även om man inte pratar längre.

Jag har inte direkt saknat henne i mitt liv men ibland har roliga minnen kommit tillbaks och vissa saker har jag tänkt att: Det här skulle jag vilja göra med XXX för då hade vi haft jävligt kul.

Men för ett tag sen så sa hon en sak som jag blev så jävla irriterad över. Det var inte till mig eller om mig, men det var en kommentar som jag tycker var så jävla onödig och som fånger in henne på pricken. Den dagen förlorade jag all respekt för henne och den lilla lilla saknad jag ibland kunnat känna. Även om det hon sa inte var direkt elakt eller ens om mig så blev jag bara så trött på hennes sätt och känner att jag inte alls behöver henne i mitt liv. Jag raderade hennes mobilnummer och tog bort henne från Facebook. Inte för jag tror det spelar henne någon roll, hon har säkert inte ens märkt det, men det var ett skönt avslut för mig.

Hur bra vän hon än varit och hur nära hon än stått mig så tycker jag att en bra vän alltid ska vara schysst. Inte bete sig som hon har gjort. Nu vet jag inte varför hon vänt sig mot mig, det här är min egen sida av saken och det finns säkert någon som hon berättat för varför hon inte ville vara min vän längre. Eller så har hon aldrig brytt sig. Jag var inte så kul längre och då sket väl hon i det.

Jag är glad för att jag kommit så långt att jag själv kan inse vilka jag behöver och inte behöver i mitt liv. Och jag behöver definitivt inte någon som inte har någon respekt för mig eller inte tycker min vänskap är värd något.

7 kommentarer:

Marie80 sa...

Så har det varit för mig också, hade 2 st väldigt goda vänner som jag umgick med väldigt ofta, vi gjorde saker och pratade i telefon, men en dag så vände allt och de vände mig ryggen, inte båda samtidigt, men ändå, jag var väldigt ledsen och besviken och la skulden på mig själv, men insåg att jag ej hade gjort något fel och hade varit tacksam om de hade kommit till mig och sagt det, men nu har det gått över ett år, och jag känner som du, de är inte värdiga min vänskap, om de ska bete sig så och det är inga riktiga vänner heller...det är tråkigt att det blir så, men jag tror ändå att det är skönt att gå vidare och inse att man är värd något bättre, vänner som tycker och respekterar dig för den du är och tar dig för dina positiva och negativa sidor, en vän som finns där även om det är jobbigt eller i roliga stunder, annars så är de inga riktiga vänner, jag tycker du har gjort rätt...läser din blogg dagligen, Nemo är väldigt söt....

LolitaRegina sa...

Superbra skrivet! Jag känner igen mig om inte i allt, så i det mesta av historien som du berättar..

Anonym sa...

Önskar att jag hade modet att göra som du, avsluta en vänskap som bara gör mig illa, vänskap är ju en tvåsamhet, ge och ta....Inte bara ge.
Starkt
Kram Mimsan

Mirijam sa...

Så himla bra! Man ska FÅ energi och boost av folk, inte dräneras.

Det är en sjukt bra egenskap, att kunna våga säga ifrån och släppa taget om sådana människor.

Dessi sa...

Vad skönt att du kommit till den insikten! Det är nog många som fortsätter att umgås med vänner de egentligen inte vill umgås med!

Jenny Shima sa...

Jag har också varit med om något liknande. Helt plötsligt var kompisen oanträffbar och väldigt underlig. Jag blev väldigt ledsen och senare kom ilskan. Personen ifråga hörde av sig igen i slutet av förra året men då kände jag att jag inte behöver folk som behandlar mig som skit.

Hellre få men riktiga vänner :).

Linnéa sa...

ja va fan ska vi med sånna till!?