torsdag, april 29, 2010

Jag blir fan knäpp. Nemo är förkyld IGEN! Igår la jag mig vid 23 men kunde inte somna för jag låg och tänkte på en massa bra saker. Vi skulle ha så kul idag och imorgon ska vi till Malmö. Vid 00.30 vaknar Nemo och är superledsen för att han är så täppt i näsan så jag var uppe med honom ett tag tills han kunde sova igen.

Hur kan han vara så infektionskänslig? Är det normalt? Eller är det för att han får tänder som han är förkyld denna gången? Det kan ju fan inte vara så att varje gång han träffat andra barn så ska han bli sjuk. Och han blir alltid sjuk på onsdagnätter. Det är ju lite märkligt. Varje gång han blivit sjuk så har han varit bra när han lagt sig och sen vaknat snorig och ledsen på natten. Vi simmar ju på onsdagar men han kan väl inte bli sjuk av det? Han var lite snorig kvällen innan det tyckte jag nog. Ett barn var lite snorigt på babyrytmiken i måndags, blir han smittad av minsta lilla?

Nej fy fan nu är jag bitter och sur. Jag tycker så synd om Nemo som hela tiden ska vara förkyld och må dåligt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

När barnen är så små skapar de sitt imunförsvar, varje gång de får en virusförkylning så blir de imuna mot just den förkylningen, finns ca 2400 virusförkylningar.
Så tex när de börjar på dagis brukar de första månaderna bli ett hav av sjukdommar som bebisen inte haft, för att bygga sitt imunförsvar,och sedan får bebisen inte samma virusförkylning fler ggr, såklart beroende på vad det är, är det bakterier inblandat är det helt annat.
Och ja förkylningan kan ha med tänder att göra, även feber och diare, oftast ska man tänka på barnets allmäntillstånd i sådana tillfällen (om man är orolig), är han sig själv är det oftast ingen fara,mycket vätska och kanske pröva saltlösning i näsan så att inte slemmhinnorna blir irriterade av den vanliga lite starkare nässprayen.
Hoppas det går bra.
Kram Mimsan

Linnéa sa...

Tack så mycket för ditt långa svar! Nemo får ju tänder både uppe och nere nu så det är nog det som spökar. Han är jättepigg i övrigt. Är det dumt att ta med honom till stan imorgon om han är snorig men helt som vanligt annars?

Anonym sa...

Jag hade tagit med honom om det "bara" var snoret som spökde inte hängig, feber och gnällig!
Så som du skriver att han är sig själv i övrigt så går det bra ska du se:)
Kram Mimsan

äppelblomman sa...

Det är helt normal att vara sjuk. Det är bättre att de är sjuka nu det första året. För när de börjar på dagis så slipper ni vabba hela tiden;-)
Mina barn har varit sjuka hur mycket som helst det första året men inte alls så mycket nu!!
Hoppas att han snart blir piggare!!
Kram K

Linda sa...

Min pluttiga blir också förkyld hela tiden. Hela vintern var kaos! Hoppas att det går över...