onsdag, augusti 13, 2014

Trail & Tröskel

Igår hade jag ett tröskelpass inplanerat men då det regnade så sinnessjukt mycket tyckte jag att det var en bättre ide' att springa i skogen. Även om jag hade en del skydd av träden blev jag dyblöt och fick liksom ta bort vattnet ur ögonhålorna för att de fylldes upp och bara kom mer. Fick till och med spotta ut vatten ur munnen. Det blev ändå en härlig runda på 7,5 kilometer i skogen, på stigar, genom lera, över stockar och broar. Trail är riktigt roligt att springa tycker jag, en klar favorit!


Idag var det då dags för det uppskjutna tröskelpasset och det var inte helt utan ångest. Det känns ofta lite ångestfyllt att veta att man ska springa något som kommer att vara väldigt jobbigt, men efteråt, åååhhhhhh vad härligt det är! 

Idag körde jag följande upplägg:

Uppvärmning 2 kilometer
2 kilometer i 4.37-tempo
200 meter gåvila
2 kilometer i 4.51-tempo
200 meter gåvila
1 kilometer i strax under 5-tempo
200 meter gåvila
Nerjogg

Totalt 9 kilometer

Även om benen kändes trötta redan på uppvärmningen så gick båda blocken i tre sekunder snabbare fart än sist jag körde samma pass. Jag tog lite mindre gåvila mellan blocken plus la till en kilometer snabbt spring på slutet. Efter andra och sista blocket ville jag nästan kräkas lite. Grymt nöjd med dagens pass iallafall, det känns verkligen effektivt.



3 kommentarer:

Amanda, Ida, Erik, Noa & Nina och Magnus sa...

Bra jobbat!

Anonym sa...

Grymt jobbat! :-)

Menar inget illa, men om du var nära att kräkas låter det mer som "nästan" max-intervaller?

Tröskeltempo är ju när kroppen hinner transporter bort syran. Ungefär det tempo man klarar på 10 km tävling.

Linnéa sa...

Ja det var lite för snabbt egentligen, men inte så snabbt som jag springer intervaller. Men jag fick inte mjölksyra utan låg på "tröskeln". Jag behöver ju få ner tempot ungefär 7 sekunder per kilometer på en mil, kanske jag kallar det fel. :)