torsdag, maj 08, 2014

1,5

Nyss hemkommen från ett lågintensivt långpass. Idag satte jag upp ett tidsmål istället för distansmål och jag skulle springa i 1,5 timme. Så jag lunkade iväg, höll pulsen under 142 och lyssnade på Fredagspodden och sen Alex & Sigge. Alltså, det är skönt med de här passen för de är inte så ansträngda men det tar ju så lååååång tid! Jag sprang mina 1,5 timmar och eftersom klockan dog vet jag inte exakt hur långt jag kom men jag tror det blev 12-13 kilometer, plus lite mer än en kilometer som uppvärmning till förskolan.

137 i medelpuls och det tar 26 timmar till återhämtning. Det känns konstigt att springa mycket långsammare än vad jag "kan", men jag lyssnar på experterna. Det här ska bygga min kondition och uthållighet och en tjej som kört det här upplägget längre än mig kapade hela fyra minuter på halvmaran så nog funkar det. Nu ska jag ta en snabb dusch och sen städa snabbt som attan innan jag ska hämta barnen.

Tuffaste tröjan!

4 kommentarer:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Tycker det verkar så himla spännande, det där med att liksom träna efter pulsen.

Fast jag vet inte om jag skulle palla det? Jag är ju så hypokondrisk att jag skulle bli helt ifrån mej vid varje avvikelse..hm..

Lina sa...

Grymt bra jobbat tjejen! Visst är det annorlunda löpning när man sätter tid istället för sträcka...mindre stressat lixåm!

Alex sa...

Var kan jag lära mig mer? Det verkar himla intressant!

Linnéa sa...

CharlottaSofia: ja jag tycker oxå att det är kul med pulsträning, kan dock inte släppa min andra klocka utan använder båda. :)

Suzan: tack! :) ja det är helt annorlunda da, kul med ett annat fokus.

Alex: jag kan tyvärr inte så mycket utan har lärt mig från Fysiotest. Annars så är väl Google bra. :)