söndag, februari 16, 2014

Snorunge

I fredags gick jag och barnen till en lekplats på väg hem från förskolan. En pappa med en flicka i typ 10-11-årsåldern kom dit precis innan oss och med sig hade de en liten chihuahua. Och ungen släppte glatt lös hunden på lekplatsen och sen klättrade hon upp i klätterställningen och tjoade och tjimmade. Pappan stod nedanför med sin telefon och hade en sån där typ handsfree i örat men pratade inte med någon. Hunden verkade ha damp och for runt som en galning.

Nemo som är rädd för hundar gick sakta sakta mot gungbrädan och han inte långt innan den lilla råttan kom farande mot honom och började hoppa och studsa. Åh så irriterad jag blir! Hundar hör väl inte direkt hemma på lekplatser kan jag tycka och måste de prompt vara där så ska de vara kopplade och under uppsyn. Så jag ropade till pappan att de fick ta sin hund och att hundar inte ska vara lösa på lekplatser. Och pappan tittar upp och säger: Nej det är helt rätt, och så vänder han sig mot flickan som är uppe i klätterställningen och säger åt henne att hon ska kalla in sin hund. Jaaa, jag ska bara bla bla bla först, sa hon och gjorde lite fler konster innan hon kom ner och ropade in sin hund.

Åhhhhh så störd jag blev på snorungen! Jag har lust att säga att om man "ska bara" så hinner någon både sparka av käken och knäcka råttans ben innan hon är färdig. De var så jävla nonchalanta också och det för mig ännu mer uppretad. Flickan verkade vara en riktigt bortskämd snorunge samtidigt som hon säkert är det för att hon aldrig får uppmärksamhet och får en hund för att hålla tyst typ.


De gick ganska snart iallafall och vi hade en mysig stund på lekplatsen utan råttor och snorungar.

2 kommentarer:

äppelblomman sa...

Ha ha förlåt för jag skrattar, men du är så rolig;-) NÄ hundar ska INTE vara på en lekplats och ska dom de så får väl för fan dom hålla koppel på dom... Morr

Kram K

Jenny Shima sa...

Jag håller helt med dig. Okopplade hundar hör inte hemma på lekplatser eller gångvägar. Jag bryr mig inte om hur snäll ägaren säger att hunden är för den kan få spel. Det händer minst en gång i veckan att jag blir irriterad på ansvarslösa hundägare och jag drar mig inte längre för att säga till. Det är en fördel med att bli äldre, jag har blivit mindre konflikträdd.