onsdag, februari 19, 2014

Laktattröskeltest

Suzan har varit och gjort ett laktattröskeltest och nu har vi som är medlemmar i Coach K Runners fått möjligheten att göra testet till ett reducerat pris. Det som var avgörande för att jag skulle vilja göra testet var att Suzan förstod varför hon hela tiden blev småförkyld och det är ju precis samma problem som jag har och kan jag få en insikt i det så kommer jag att bli superglad. Och det ska bli super att få lära mig hur jag på bästa sätt ska lägga upp min träning för maximal effekt. Så nu har jag anmält mig och den 22 mars ska jag göra testet!

Laktattröskeltestet kommer att utföras utomhus på en plan 1-kilometers slinga och man beräknar att behöva springa mellan 4-7 kilometer för att få ihop tillräckligt med material till analysen. Det kommer att finnas möjlighet att hänga av sig kläder/gå på toaletten men det finns inga duschmöjligheter.

Fysiotest tar med sig all utrustning (som te x pulsklocka) och kommer att hjälpa till med allt runtomkring. Resultatet kommer sedan att skickas ut till er per mail ungefär 1-2 veckor efter att testerna har utförts. På testresultatet kan du se dina pulszoner, vid vilken puls och hastighet dina trösklar är samt en beräknad maxpuls. Du får även en rekommendation över hur du ska träna i de olika zonerna i förhållande till de målen du vill uppnå.




Inga kommentarer: