lördag, februari 15, 2014

2 pass

Två löppass har jag att rapportera! Igår var det otroligt väder, solen sken och fåglarna kvittrade så jag tog en runda i skogen och det var så himla fint. Kroppen kändes piggare än sist men efter ett par kilometer fick jag samma svårighet att få ner luft i lungorna som förra gången jag sprang. Det är så märkligt, inte som ett tryck över bröstet men något som gör det tungt. Det är som om lungorna krympt och inte kan få ner tillräckligt med syre. Men det blev en fin runda på fem kilometer och bara vädret gjorde mig lyrisk.


Eftersom jag jobbar den här helgen ringde klockan tidigt för att hinna med en springtur. Det blåste och regnade och då var det inte så lockande att kliva ur en varm och skön säng... Men iväg kom jag på ett pass med plana intervaller, samma upplägg som vanligt.

Uppvärmning 2 km
3 * 200 m: 3.45-tempo
3 * 400 m: 3.50-3.55-tempo
2 * 600 m: 4.00-4.10-tempo
1 * 1000 meter: 4.50-5.05-tempo
Nerjogg

Totalt 7 kilometer


Det blåste rejält så det var svårt att hålla bra tempo på sista kilometern där mitt mål är att hålla mig under 5.00-tempo men idag lyckades jag inte hela tiden men jag hade motvind i stort sett hela tiden så det var bra ändå. Jobbigt som vanligt men så skönt efteråt.

Jag tycker inte att jag upplevde samma känsla av "syrebrist" som de två senaste passen men nu tar jag ju ut mig rejält och blir väldigt andfådd mellan varven så det är lite svårt att avgöra. Men det känns så skönt att vara igång igen!


Så här blev håret förresten. Jag är väldigt nöjd men emellanåt tycker jag att det är liiite för "randigt" precis i hårbotten vid luggen. Men jag har bara tvättat håret en gång så det kanske blandar upp sig mer annars så penslar jag nog på lite blekning just där det känns för mörkt.

Inga kommentarer: