måndag, augusti 27, 2012

Trött på mig själv

Det är väldigt ofta jag säger till mig själv: Men varför har jag inte gjort det här förut?? när det kommer till att fixa grejer. Idag påbörjade jag projektet måla om köksbordets ben och skänken i stora rummet som jag velat göra i ett par år. Ja, ett par år. Men jag får inte tummen ur att göra det, tiden går och så helt plötsligt gör jag det och det slår aldrig fel utan jag frågar mig själv: Varför har jag inte gjort det här förut??

Nu hade vi en massa grundfärg kvar från fönstren och då var det ju lika bra att använda den. Imorse grundmålade jag och ikväll gjorde jag första strykningen och det kommer bli så fint! Benen på bordet blir vita och det blir så snyggt ihop med den slitna gamla bordskivan i trä. Skänken blir vit men de frästa detaljerna på luckorna ska jag måla allmogeblå och även sen yttre kanten på lådorna kommer bli blå. Sen ska jag försöka få tag i tapetprover och tapetsera speglarna på luckorna och jag tror det kommer bli sjukt bra. Vet ni hur det funkar med tapetprover, kan jag traska in på Colorama och beställa där till exempel?


Bajsbruna bordsben och en skänk i mörkt trä. När vi bodde i Malmö hade vi, mest jag, dille på mörka, massiva indiska möbler, men efter ett tag i huset började jag tröttna rejält på det. Sen var det inte de ultimata möblerna för en liten skånelänga med dåligt ljus heller så allt eftersom har sängbordet, tv-bänken och kistan vid soffan bytts ut men skänken har fått stå kvar eftersom den är perfekt att ha stereon i. Men nu är den dystra möbeln snart ett minne blott och jag fattar inte VARFÖR JAG INTE GJORT DET FÖRUT!!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har tapet kvar från vår toa där uppe! Dom är vita med silvriga fåglar och blad rankor...
/Jenny p

Linnéa sa...

Tack vad snällt av dig. :) jag har dock tänkt mig en tapet med blå eller rosa bakgrund med fjärilar, blommor och fåglar. Lite kitschigt, helst PIP studio, :)

Maja sa...

Man brukar kunna beställa från de flesta tapet butiker som finns online. I fysiska butiker brukar man kunna få en bit gratis men dom är nog inte alltid så stora som 1m beror nog lite på mönster rapporten.

Anna sa...

Jag beställer alltid här till mina projekt. Man får ofta remsor på typ 2 dm hög * tapetens bredd. Har funkat skitbra här iaf :)

Anna sa...

http://www.inreda.com/tapet.asp?me=Tapet-tapeter-heminredning-v%E4ggdekor-v%E4ggm%E5lning&kategori=handla-tapetprover-gratis-hos-inreda-endast-frakt-tillkommer ;)

Anna sa...

Ps: Du som också är från trakterna kanske är intresserad av detta? http://www.moratrask.se/. Jag och min lillis har bokat Lund! Ville mest tipsa, är ju ofta så att folk med gemensamma intressen även har samma underhållnings-smak, hihi:D

Linnéa sa...

Anna: tusen tack för båda dina tips, ska kolla upp!! :)

Anna sa...

Gör det! :) Jag började förresten följa din blogg då jag hittade dig när jag sökte runt efter stora silver.. vi handlade nämligen en sådan på en marknad men tyvärr så var stackaren nog inte helt frisk, eller väldigt gammal, för han avled pangtjong efter bara några dagar och då upptäkte jag att han var märkt säkert 10 gånger i öronen med olika årtal och det kändes inte alls så kul. Sorgligt.. och jag skulle väl tagit numret till försäljaren tex, eller inte köpt på marknad alls. Nu håller vi oss iaf till höns, hästar och katter ett tag. Tror jag iaf. ;) Verkar btw som vi bor nära varandra. Hojta om du vill hitta på nåt nångång, känns som vi hittar på och gillar mycket samma saker (förutom löpning, vilket jag enbart ägnar mig åt om jag flyr för livet). Blir ju lätt lite isolerat här ute på vishan så alltid kul med nya bekantskaper, spec. när man har barn i samma ålder. :)

Linnéa sa...

Absolut, låter kul. :) du kan väl maila mig så vi kan prata mer! linnea_siljesvard@hotmail.se