söndag, augusti 19, 2012

Kaninutställning

Nu är vi hemma efter kaninutställningen! Det var jättevarmt och flera kaniner såg lite vimmelkantiga ut med de togs om hand på bästa sätt. Det blev inget kaninköp för mig, det fanns inte så mycket till salu som jag hade hoppats på. Det var mest dvärgvädurar som såldes men ingen jag föll för, jag gillar de större raserna helt enkelt. Det fanns en Havanna som var till salu som var fin men jag föll för en New Zeeland Red som jag köpt direkt om jag fått. Det fanns andra fina raser som jag inte haft koll på innan:


1. Gepard rex - En rexkanin med sjukt fin teckning som jag aldrig sett innan. Men färgen var ny och uppfödaren var från Danmark.
2. Perle Egern - Har jag aldrig sett förut. Påminde lite om en Silver men med "finare" päls och inte så rund i ansiktet.
3. New Zeeland Red - Det var inte den på bilden som stal mitt hjärta men den gick det inte att få någon bra bild på då den kom fram till nätet hela tiden.
4. Rhinsk scheck - Jättefin färg och bra storlek.

Så nu får jag fundera lite och kolla vidare. Det skulle varit en lilla tysk vädur på plats men den fällde så den kunde inte ställas. Pratade dock med en uppfödare av dem som bodde i Hörby så jag kanske åker dit och tittar.


Bästa bilden som gick att få på den jag ville ha.

4 kommentarer:

Jöns Marie sa...

Varför kunde du inte få den du ville ha? den gepardrexen var sjukt häftig, aldrig sett eller hört talas om förut!

Emma sa...

De rhinska är så otroligt vackra! Jag är svag för det här trefärgade, på alla djur.. Jag antar att det var Linda som ställde sina och hon har väldigt bra djur. Hon har fött upp många 95:or, och en kontakt där kan ordnas. Men faktiskt, hade det inte varit kul med nåt ovanligt, typ den nya färgen på rexen ;)

Linnéa sa...

Marie: den var inte till salu. :/

Emma: jo det hade varit sjukt kul med en ovanlig färg, frågan är hur meckigt det är att få tag på en, eller två. :)

Emma sa...

Äh det går säkert att ordna på ett eller annat sätt, du har ju katalogen så du vet vem uppfödaren är :)