lördag, augusti 18, 2012

Nya kaniner

Idag har Smilla, min vita kanin, flyttat. Hon har alltid varit väldigt rädd och går inte att ta i och varje gång jag skulle fånga in henne, klippa klor eller titta efter fästingar så var det ett stort stressmoment för henne. Så hon fick flytta till en uppfödare på Spillepengen och ska nu fortsätta sina dagar som avelshona där. Jag tror det kommer bli bra för henne och han som har henne nu är väldigt erfaren och mån om sina kaniner.
Så nu har jag bara Lovikk och Agnes kvar. Det finns alltså plats för fler kaniner och av ren tur fick jag genom Emma reda på att det är kaninutställning i Arlöv imorgon, på samma ställe som vi var idag. Det ska bli roligt att se vilka raser som finns där och vad som finns till försäljning. Jag har inte bestämt vilken/vilka raser jag vill ha men har några favoriter:


1. Belgisk jätte - Jag har ju haft extrem otur med mina jättar hittills men om jag hittar någon som är lugn och fin och med bra psyke skulle jag väldigt gärna vilja ha en till. Älskar de stora kaninerna.
2. Lilla tysk vädur - En ras jag inte haft koll på innan men Emma nämnde den för mig igår. Mindre än en fransk vädur och större än en dvärgvädur. Tycker kaniner med "bulliga" ansikten är så fina.
3. Vit blåögd dvärgvädur - Egentligen är för liten ras för min smak men just de vita blåögda är så jäkla gulliga. Bra med en mindre kanin för barnen att hantera, plus att en mindre kanin är bättre för hoppning eftersom de större raserna är för tunga.


1. Tysk jättescheck - En otroligt ståtlig kanin med vacker teckning. Jag hade en jättefin tysk förut som tyvärr dog under en operation.
2. Stora Silver - Lovikk är ju en stora silver och han är så fantastiskt fin. Det runda ansiktet och hans härliga färg är jag helt förälskad i.
3. Rex dvärgvädur - En dvärgvädur med rexpäls helt enkelt. Jag har aldrig sett någon i verkligheten men jag tycker de är jättefina på de bilder jag sett.
Inte helt lätt val! Vi får se imorgon, kanske jag hittar något helt annat. Vilken ras är er favorit?

4 kommentarer:

Jöns Marie sa...

Vad spännande det ska bli att se vad du hittar!

Emma sa...

Just nu är jag jätte sugen på en dvärg scheck. Ganska ny ras och antagligen får man åka till Tyskland för att få tag på bra djur. Sen är jag ju svag för tan teckningen och nu när min nya kanin pysen har det bakom i stamtavlan, skulle jag väldigt gärna få tag på en sån hona och se om det blev fler. Sen har de ju börjat med rexar hos hermelinerna oxå, rexar är ju trevliga. Nu ska jag säga nåt taskigt.. Mamma och K-H har en jätte fin trefärgad rexhane som de vill sälja. Men tyvärr inget utställnings material, däremot Agnes material..
Vill du nu ställa ut i framtiden, välj inget svart, de blir lätt bruna i solen.

Ha så kul imorgon och håll utkik efter mamma och Rocky :) Ta massor med bilder till bloggen!

Louise sa...

Någon dag, om säkert hundra år vill jag ha några angoror. Och då helst inte bara kaninerna utan även getterna. ^^

äppelblomman sa...

Gud så söta!
Kram K