tisdag, mars 17, 2009

Jag vet inte vad jag ska göra, jag är helt chockad och fattar ingenting av vad som precis hände. Jag gick ut till kaninerna för att släppa ut dem och då skulle jag ta upp Goliat, han gillar inte att bli buren men jag övar regelbundet med honom och han har blivit bättre och bättre. Nu gjorde jag som jag alltid gör men när jag tog upp honom i famnen så spändes hela hans kropp i en båge och huvudet drogs bakåt och sen bara föll han ihop död i mina armar.

Jag vet inte hur det kunde hända och jag känner mig sämst, sämst och åter sämst i hela världen. Min lilla, lilla Goliat som var så söt och så kommer han hem till mig och får bara leva ett par veckor. Man har ju hört om kaniner som blivit så stressade så hjärtat stannat men man måste ju kunna ta upp sin kanin utan att det ska hända?

Jag har ju verkligen övat försiktigt med honom så att han ska bli van att bli lyft för sen när en belgisk jätte blir stor funkar det inte om de sprattlar och blir lite galna när man tar upp dem. Jag ringde uppfödaren för att fråga om de varit med om något liknande men det hade de aldrig och nu tror de säkert att jag är världens värsta kaninägare för att alla deras kaniner dör när de kommer till mig.

Fan jävla helvete, jag är så ledsen och känner mig så usel. Stackars lilla Goliat, han var så fin..

11 kommentarer:

Anonym sa...

Näee, men herregud, stackars dig! Han måste ju ha haft något hjärtfel eller så så att kroppen inte klarade av stressen. Och ifall så var fallet hade han kanske aldrig klarat av att växa och bli vuxen heller. Men det hjälper väl dig föga nu, kan jag tänka. Stackare. :(

Anonym sa...

Men lilla Goliat... Du har så klart inte gjort något fel. Stackars dig... Puss Puss

Mayumi sa...

Nämen gud, jag ryste i hela kroppen när jag läste ditt inlägg.....fy tusan var obehagligt. Kan inget om kaniner men det kanske är så som ovanstående inlägg säger, att han hade ett medfött hjärtfel.....inget du kan rå för. Jag kan verkligen förstå hur hemskt det känns. All energi och många kramar till dig från mig.

M sa...

Det där har hänt mig med flera kaniner faktiskt och det är inte ditt fel.
Kaniner kan dö bara man tittar på dem. De är så extremt känsliga för stress och tex förkylning. Så om din kanin var lite lite krasslig så kan de dö av mycket mindre stress än i vanliga fall. För även om de är vana att bli lyfta så är det ändå stressande för dem.

Anonym sa...

Så otroligt sorgligt! Stackar lille Goliat, han måste haft något fel på hjärtat eller något sånt. Du ska inte känna dig dålig LInnèa. Du är en jättabra kaninmamma med ett stort och kärleksfyllt hjärta!
Puss och kram

Anonym sa...

Usch så tråkigt. Tänker på er. Kram

Anonym sa...

Men fu vad hemskt! du har verkligen en fruktansvärd otur stora syster. Du tar bra hand om dina kaniner, jag skulle snarare fundera på vad uppfödarna har för djur.

massor av kramar på dig

LolitaRegina sa...

åh.. jag lider så med dig! klart att det inte var ditt fel!! du är ju världens bästa kaninmamma, det har vi ju konstaterat förut, precis som jag är världens bästa kattmamma!
styrkekramar!

Anonym sa...

Stackars dig. Det måste varit något medfött fel på honom. Det är ju hemskt tragiskt och ofattbart.
Stor kram till dig

Anonym sa...

Men fan vad läskigt!!! Jag är väldigt säker på att det inte var något du gjorde. han slog inte i huvudet på något vis? Jag hade en kanin som hoppade från min famn och slog i huvudet i burväggen och när jag lyfte upp henne började hon sprattla och skaka och så dog hon, troligtvis någonting som gick sönder inne i huvudet.
Hur som helst så är det alltid skitjobbigt när djur dör. Stackars dig! Puss!

Anonym sa...

Men usch.. stackare! Det måste ha varit något medfött fel på honom. Inte kan jag tro att det varditt fel i alla fall. Det ska du inte tro!

Vilken hemsk upplevelse för dig :(