onsdag, mars 18, 2009

Jag har varit extremt trött ikväll och somnade en stund i soffan. Vaknade när vår ranne Nina kom och gav mig ett jättefint kort eftersom jag är ledsen över Goliat. Vi har verkligen tur med våra grannar! Först världens bästa i Malmö och sen världens bästa igen här.

Jag fick ett gulligt mail från Goliats uppfödare för en stund sen som skrev: Jag beklagar vad som hände med Bellerofon (Goliats stamtavlenamn). Jag pratade med en annan uppfödare om vad det kunde bero på och hennes gissning var att det kanske var hjärtsvikt till följd av att han varit rädd/uppspelt. Men det är ju väldigt svårt att avgöra vad det beror på. Vi har bestämt oss för att om du vill ha pengarna tillbaka så får du det, kanske inte så lockande med fler jättar från oss. Hör gärna av dig även om du bara vill prata lite.

Otroligt snällt och omtänksamt. Jag tror inte att problemen med Musse och Goliat varit för att de har dåliga djur, absolut inte. Jag har haft extrem otur helt enkelt för jag vill verkligen inte tro att något är mitt fel. Alla andra kaniner jag har haft har mått hur bra som helst.

Så nu är ju frågan om jag ska försöka med en jätte till från dem. Jag trodde ju aldrig de skulle vilja sälja någon mer till mig och en annan uppfödare som såg mitt inlägg på Zoonen mailade mig om kaniner hon hade till salu. Men grejen är att jag tycker att Bokdungens jättar är de allra finaste jag har sett eftersom de har så stora öron. En jättes öron ska vara minst 16 cm för att vara godkända och Bokdungen har ca 24 cm långa öron på sina jättar och det är så otroligt fint. Jag har inte sett några andra jättar med så ståtliga öron, plus att viltgrå är en mycket vacker färg och det har ju deras kaniner. Och jag vill ju så gärna ha en jätte, det är en underbar ras.

Så hur jag ska göra nu, göra ett till försök eller prova en annan uppfödare?

3 kommentarer:

M sa...

Jag kan inte tänka mig att det skulle vara ngt fel på uppfödarens kaniner och eftersom hon varit så snäll och erbjudit dig pengarna tillbaka så tycker jag att du kan försöka med dem igen.

Anonym sa...

Jag tror inte på något sätt att Goliat dog av at han var rädd, snarare tror jag på någon sjukdom från uppfödarens kaniner eller harpest. En möjlighet är att det fins något material av något slag i buren någonstans som kaninen inte tål, har han något i sin bur som inte dom andra har?

jag tycker att du ska försöka hitta en jätte från en annan uppfödare för att se hur den kaninen är.

Bara Lisa sa...

Kolla vad exempelvis en veterinär tycker. På agria kan man ju fråga, t ex.